«Моїми очима»

Шкільна бібліотека щиро вдячна Академії української преси за подаровані комікси для підлітків «Моїми очима». Літературно-художнє видання та плакат-порадник містять елементи медіаосвіти, допомагають у формуванні навичок критичного мислення та імунітету до маніпуляцій громадською свідомістю та пропаганди.

Головна героїня Мія бачить події, які відбуваються навколо і не залишається осторонь. Вона стрімко дорослішає та включається в військову недитячу реальність, де загрози не лише фізичні, а й інформаційні.

29 січня – День пам’яті Героїв Крут

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять Героїв Крут – молодих бійців за свободу України, чия сміливість і відданість назавжди закарбувалась на сторінках історії як символ героїзму та самопожертви в боротьбі за незалежність.

З нагоди Дня пам’яті у закладі відбувся виховний захід, на якому здобувачі освіти вшанували Героїв та полеглих бійців за незалежність України хвилиною мовчання та змогли зануритись у події 1918 року через перегляд документального відео та інформаційний огляд фільму «Крути 1918». Ми завжди пам’ятатимемо подвиги оборонців України! З вірою в Перемогу!

Навчання з мінної безпеки

В умовах повномасштабної війни та підвищеного рівня мінної небезпеки вкрай важливо знати та дотримуватись правил, які можуть врятувати життя та здоров’я. Сьогодні в закладі освіти представники міжнародної благодійної організації «The Halo TRUST» з метою підвищення рівня свідомості учнів та зменшення ризиків травмування провели зі здобувачами освіти інформативну бесіду щодо ризиків, пов’язаних з вибухонебезпечними предметами та правилами поведінки під час їх виявлення.

Флешмоб «Наша єдність – наша зброя»

З нагоди Дня Соборності здобувачі освіти початкової ланки закладу долучилися з класними керівниками до флешмобу «Наша єдність – наша зброя» та утворили живий ланцюг єднання як символ неподільності та згуртованості всього українського народу. Адже саме зараз, у час повномасштабної війни, ці якості надзвичайно важливі в боротьбі проти ворога. То ж єднаймося, українці, задля Перемоги!

У рамках акції “Скринька тепла”

Продовжуємо отримувати зворотний зв’язок від наших захисників, які одержали пакунки у рамках акції “Скринька тепла”! “І ми дякуємо нашим маленьким помічникам. Хай ростуть здорові й щасливі! Ми, у свою чергу, будемо їх охороняти!” – запевняють нас військовослужбовці!

Безпека дітей – найвищий пріоритет

З метою запобігання надзвичайних ситуацій та формування культури безпеки серед здобувачів освіти до закладу завітав мобільний клас безпеки.

Провідний інспектор відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Сумській області Валерій РОГАЛЬСЬКИЙ розповів учням про правила мінної безпеки, провідний фахівець Охтирського районного управління ДСНС України в Сумській області Сергій ПЕДОРЧЕНКО спілкувався зі здобувачами освіти про пожежну безпеку,

фахівець відділу забезпечення заходів з попередження НС та ЦЗ в Охтирському районі центру забезпечення діяльності Головного управління ДСНС України у Сумській області Денис ЄРМАК вів розмову про безпеку на воді,

а інспектор сектору ювенальної превенції відділу превенції Сумського районного управління поліції ГУНП в Сумській області Марія КАБАЧЕНКО – про попередження вчинення правопорушень, правила дорожнього руху та протидію булінгу.

Інноваційна програма для молоді

Сьогодні у закладі здобувачі освіти 9-их, 10-их та 11-их класів зустрілися з аутріч спеціалістом Дар’єю НАЗАРЕНКО, яка презентувала старшокласникам UPSHIFT – інноваційну програму Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) для підлітків та молоді, що допомагає перетворити ідеї на дієві проєкти. Учні дізналися про те, як і де отримати навички 21 століття та ресурси, щоб визначити проблеми своїх громад та запропонувати інноваційні рішення цих проблем. Важливо, щоб молоді люди навчились крок за кроком проходити шлях від «ми бачимо проблему» до «у нас є рішення», при цьому розвиваючи власну креативність.

Засідання професійної спільноти вчителів мовно-літературної освітньої галузі

На засіданні професійної спільноти вчителів мовно-літературної освітньої галузі було розглянуто одну з ключових компетентностей НУШ – уміння вчитися впродовж життя. У сучасній школі роль учителя в навчальному процесі полягає не лише в тому, щоб передати дітям певну суму знань, а й у тому, щоб залучати їх до пізнавальної діяльності, до активної співпраці, учити здобувати знання, формувати ціннісні ставлення. Метою вказаної компетентності є виховання в учнів активного, відповідального, ініціативного ставлення до навчання, заохочення вольових зусиль, формування прагнення до самопізнання, саморозвитку, самовдосконалення.

Педагоги спільноти обговорили сучасні методи, які використовують у своїй практиці для формування вказаної компетентності: «Пастки», «Каталізатор», «Ключ», «Виручалочка», «Сенкан», «Обери позицію», «Добре чи погано?», «Рюкзак», «Самооцінка», «Криголам», «Позначка», «Мнемотехнічні підказки» та низку інших.

Переглянувши відеоматеріал про мнемотехнічні таблиці для швидкого запам’ятовування віршів, учителі спробували створити власні.

Декада професійної спільноти вчителів природничо-математичної освітньої галузі

Відповідно до річного плану методичної роботи школи з 6 листопада по 17 листопада 2023 року проходила декада професійної спільноти вчителів природничо-математичної освітньої галузі.

У рамках декади з метою підвищення мотивації та пізнавального інтересу учнів до вивчення предметів природничо-математичного циклу члени професійної спільноти

проводили відкриті уроки та різноманітні заходи, у яких використовувались різні прийоми та форми організації навчальної діяльності учнів, упроваджувалися сучасні формати співпраці учителя та учнів, інноваційні методи організації освітнього процесу.

Учителі професійної спільноти представили цілий спектр найрізноманітніших форматів таких заходів: математична вікторина «Цікава математика», відеолекторій «Зір і бачення. Лінзи»,

математичний  вернісаж «Геометрія навколо нас», навчальна гра «Зоряний час», квест «Знайди хімічний елемент», конкурс творчих робіт «Така далека та близька Африка», віртуальна подорож до країни здорового харчування, командна гра «Наша безпека – в наших руках».

Модель психологічної стійкості

Сьогодні в Охтирській загальноосвітній школі I-III ступенів № 3 соціальний педагог Наталія СКОРИК провела з колективом закладу тренінг «Модель психологічної стійкості педагога».

У дружній та приємній атмосфері вчителі отримували нові знання та закріплювали вже наявні навички з надання психологічної допомоги учасникам освітнього процесу та соціально-незахищеним категоріям.