Засідання професійної спільноти вчителів мовно-літературної освітньої галузі

На засіданні професійної спільноти вчителів мовно-літературної освітньої галузі було розглянуто одну з ключових компетентностей НУШ – уміння вчитися впродовж життя. У сучасній школі роль учителя в навчальному процесі полягає не лише в тому, щоб передати дітям певну суму знань, а й у тому, щоб залучати їх до пізнавальної діяльності, до активної співпраці, учити здобувати знання, формувати ціннісні ставлення. Метою вказаної компетентності є виховання в учнів активного, відповідального, ініціативного ставлення до навчання, заохочення вольових зусиль, формування прагнення до самопізнання, саморозвитку, самовдосконалення.

Педагоги спільноти обговорили сучасні методи, які використовують у своїй практиці для формування вказаної компетентності: «Пастки», «Каталізатор», «Ключ», «Виручалочка», «Сенкан», «Обери позицію», «Добре чи погано?», «Рюкзак», «Самооцінка», «Криголам», «Позначка», «Мнемотехнічні підказки» та низку інших.

Переглянувши відеоматеріал про мнемотехнічні таблиці для швидкого запам’ятовування віршів, учителі спробували створити власні.