День святого Миколая – свято, коли всі діти чекають чудес. За традицією, святий Миколай відвідав учнів пільгових категорій Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 Охтирської міської ради і подарував святковий настрій,  солодощі та безліч позитивних емоцій.

 

«Звичаї та традиції України»

16 грудня класний керівник Лапоног Л.В. з учнями 6-А класу провела виховну годину на тему: «Звичаї та традиції України». Діти переглянули презентацію про звичаї та традиції українського народу, розповідали вірші, співали пісні, грали в інтелектуальну гру та знайомилися в ігровій формі з українськими традиціями. Завдання виконували команди, найактивніші отримували фішки. Така форма проведення виховної години поглибила знання учнів.

Новорічні та Різдвяні традиції в сім’ї

        З 13 грудня 2021 року в Охтирській ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 триває декада іноземної мови. Учителі кафедри англійської мови підготували різноманітні, цікаві, пізнавальні конкурси, виховні заходи, відкриті уроки.

     16 грудня учителі англійської мови Шудрик Наталія Іванівна та Литвиненко Тетяна Іванівна підготували та провели у 9-х та 10-А класі відкритий онлайн урок на тему: «Christmas traditions in our family». На урок був запрошений гість з Республіки Нігерія, наш друг Патрік Пінік, який залюбки погодився взяти участь у цьому уроці. Патрік не тільки  розповів про традиції святкування Різдва та Нового Року у його країні, про страви, які готують на Різдво в його сім’ї, а й відповів на питання, які здобувачі освіти підготували для нього. В кінці уроку дев’ятикласники подякували Патріку за цікавий та пізнавальний урок; а також вирішили продовжити спілкування у Вайбері та Інстаграмі, обмінявшись данними.

      У майбутньому ми сподіваємося й надалі проводити такі уроки. Патріку дуже сподобалось спілкуватися з нашими учнями. Він відзначив, що їх рівень знань англійської мови на належному рівні.