Бесіди на протипожежну тематику

У наш час дуже важливо інформувати молоде покоління про те, як запобігти виникненню біди, як поводитись в екстремальних ситуаціях. 16 грудня представники Охтирського РУ ГУДСНС України в Сумській області провели з учнями 9, 11 – х класів бесіди по дотриманню пожежної безпеки, безпечної експлуатації електроприладів. Здобувачі освіти уважно слухали, а по закінченню бесіди ставили питання щодо дій в різних ситуаціях, ділилися знаннями про правила пожежної безпеки, які здобули в школі.

Перший крок у світ книжок

У рамках проведення Національного тижня читання, який проводить Український інститут книги спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України, з метою формування у першокласників загального уявлення про бібліотеку; вивчення правил поводження з книжкою; розвитку інтересу до світу книг у шкільній бібліотеці були проведені екскурсії «Перший крок у світ книжок». Учні дізналися значення таких понять: бібліотека, абонемент, читач, формуляр, книжкова полиця тощо. Діти ознайомилися із правилами збереження книжки та правилами поведінки в бібліотеці, взяли участь у казковій вікторині.

“Увічливість як основа вихованості”

15 грудня у  4 –В класі вчителем Верескун Н.М. було проведено бесіду «Ввічливість як основа вихованості». Здобувачі  освіти складали «Кодекс ввічливої людини», правила спілкування за допомогою чарівних слів, вчилися доводити власні думки про те, що таке добро і зло. Провели у класній родині конкурс творчих робіт, а також багато говорили про етику стосунків, взаємодопомогу, приязне і доброзичливе  ставлення один до одного, і як саме виховувати в собі порядну людину.