#WorldDayPets

30 листопада відзначають Всесвітній день домашніх тварин, девізом якого стала цитата з твору Антуана де Сент-Екзюпері “Маленький принц”: “Ми відповідаємо за тих, кого приручили”. День домашніх улюбленців покликаний нагадати про почуття відповідальності за все живе на планеті, зокрема тварин. Здобувачі освіти нашого закладу ніколи не залишаються осторонь прекрасної  можливості проявити любов до тварин. Цьому дню був приурочений вебквест, який підготували лідери учнівського самоврядування «Нове покоління» для учнів 3-4 класів. Під час квесту діти дізналися багато цікавих фактів із життя тварин, виконуючи різні цікаві завдання. І звичайно шукали скарб. Та найбільший скарб – це доброта, турбота та гуманне ставлення до тварин. Також були проведені цікаві інформаційні хвилинки, уроки доброти з метою виховання любові до тварин, поваги до вірності, відданості домашніх улюбленців; почуття відповідальності за приручених тварин, розуміння цінності та недоторканності іншого життя.

“СТОП насильству!”

З початком декади історії, правознавства та громадської освіти, яка розпочалася 29 листопада, учні 10 – х класів під керівництвом учителя громадської освіти Стреленко Ю.О. долучилися до Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства” та організували флешмоб “СТОП насильству!”

 

 

 

Природа вчить любити, творити та у злагоді жити

      Відповідно до річного плану методичної роботи Охтирської  загальноосвітньої школи     І-ІІІ ступенів №3 Охтирської міської ради на 2021-2022 навчальний рік  з    11.10 по 23.10.2021 року в школі була запланована декада методичного об’єднання природничої освітньої галузі. Але, у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації і змінами у навчальному процесі, декада відбувалася протягом 11-13 жовтня, 25-29 жовтня (дистанційно), 24-26 листопада. Вчителями хімії Галагузом А. В., біології Пилипенко Н. В., Явтушенко І. Є., географії Васильченко І. Є., Савченко О. В. були проведені різноманітні заходи з використанням сучасних інформаційно-освітніх ресурсів. Під час декади були проведені різні форми позакласних занять: вікторини, конкурси, брейн-ринги, майстер-класи, виставки творчих робіт, ігри, семінари. Використання індивідуальних та групових видів робіт, активних та інтерактивних методів, дистанційних засобів навчання стимулювало учнів до участі в заходах, сприяло встановленню тісного співробітництва між вчителем та учнями.  Форми та методи роботи відповідали рівню розвитку дітей, проводилися в рамках діяльнісного, компетентнісного та особистісно-орієнтованого підходів.

 

Квест “# Не ведусь”

 З метою ознайомлення учнів із небезпеками, що можуть виникнути під час спілкування в Інтернеті, формування навичок безпечного спілкування; уявлення про необхідні дії у разі підозри чи виникнення онлайн-грумінгу чи секстингу з учнями 7А класу було проведено квест «# Не ведусь».

 

“Що означає жити красиво? ”

Підліток – це той вік, коли починаєш задумуватися над поняттями,, життя,,,, краса,,,, щастя,,. Учні 9-Б класу разом із класним керівником О. І. Яковенко. дискутували на тему,, Що означає жити красиво? ”, переглянувши відео та презентацію, яку підготували Коритник В. і Зубко Н. Дев’ятикласники підсумували: кожна людина мріє про одне- прожити життя красиво. Читати далі …

«Збудуймо пам’яті негаснучий собор»

26 листопада учні 8-В класу (класний керівник Чут В.Г.) провели виховний захід «Збудуймо пам’яті негаснучий собор». Діти гортали скорботні сторінки, присвячені жертвам Голодомору 1932-1933 років. Спогади, відеоматеріали та поетичні рядки викликали сльози, сум та співчуття до мільйонів загублених життів співвітчизників. Виставка періодичних видань та книг, яку підготувала бібліотекар Подоляка В.Д., допомогла зрозуміти глибину трагедії, сприяла пробудженню бажання вивчати історію своєї держави. Діти усвідомили, що одна з найтрагічніших сторінок української історії не підлягає забуттю, та разом запалили свічку пам’яті, яка стала даниною тим, хто навічно відійшов від нас у 1933 році.

Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок

Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства” розпочалася Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. “Біла стрічка” – світовий символ проти всіх форм насильства над жінками. Учні 8 класу долучилися до акції та виготовили “Білі стрічки” в знак підтримки майбутнього, що вільне від насильства стосовно жінок і дівчат.

“Україна в наших серцях”

22 листопада для учнів 10-А  було проведено  виховний захід до Дня Гідності та Свободи. Метою заходу стало проаналізувати події історії України, пов’язані  із Днем Свободи та Гідності, вшанувати патріотизм і мужність громадян-учасників Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років; навчити учнів керуватися почуттям власної гідності у своїх повсякденних діях і вчинках; розвивати риси гідного громадянина своєї країни; сприяти вихованню патріотичних почуттів школярів.  Учні прийшли до висновку, що  кожному з нас необхідно усвідомити, за що боролися учасники Євромайдану і заради чого пожертвувала своїм життям Небесна сотня та воїни, які загинули і гинуть у боротьбі за свободу, цілісність та єдність держави.

«Безпечна країна»

Учні 5-Б класу (класний керівник Литвиненко Т.І.) приєдналися до національного уроку з безпеки дорожнього руху «Безпечна дорога додому» в рамках Тижня безпеки дорожнього руху в Україні. Діти пригадали дорожні знаки, правила поведінки на дорозі, переглянули фільм «Будьте обережними», виготовили та представили свої проєкти по темі.

Вікторина «Дорожні правила вивчай»

19 листопада, в рамках всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху у 3 – Г класі Охтирської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 3 був проведений єдиний урок безпеки дорожнього руху. Учні переглянули цікаві відеоролики про правила дорожнього руху, зіграли у вікторину «Дорожні правила вивчай», а також виготовили дорожні знаки власноруч. Наприкінці уроку зробили висновки про важливість знань правил дорожнього руху задля збереження власного життя і здоров’я.