Оголошення!

    До уваги учасників освітнього процесу!!!

   Для учнів 5 – 11 класів продовжено освітній процес із 01 лютого по 07 лютого 2022 року з використанням технологій дистанційного навчання. Дистанційне навчання буде здійснюватися на платформі Teams відповідно до розкладу уроків і режиму роботи закладу.

    Учні 1-4 класів продовжують навчатися за очною формою.

До Дня пам’яті героїв Крут

З метою формування патріотизму, поваги до історії держави, а також розвитку інтересу учнів до подій минулих років, які вплинули на основні процеси державотворення в Україні, у 9-Б класі (класний керівник Яковенко О. І.) був проведений онлайн – лекторій, присвячений – Дню пам’яті битви героїв під Крутами. Спочатку провели інформаційний дайджест “Подвиг юнаків навічно залишається в історії і пам’ яті народній”, а потім переглянули фільм “Бій під Крутами”.

Інформаційні хвилинки «Голокост – лихо століття»

24 січня серед учнів 8-х класів були проведені інформаційні хвилинки «Голокост – лихо століття». Діти ознайомилися з причинами та наслідками трагедії, переглянувши віртуальну виставку історій дітей, які стали свідками трагедії. На завершення зробили висновки про те, що людське життя є найвищою цінністю!

Талант і творчість понад усе!

    З  10 по 21 січня в школі проходила декада  естетичної та технологічної освітньої галузі. Була проведена низка заходів культурно – мистецького напрямку. Розмаїття та різноплановість форм роботи декади сприяли розвитку в учнів творчої уяви, фантазії, музичного слуху, артистизму та виконавських здібностей. Цьогорічна декада славилася своїми виставками: «Кожна дитина – творча перлина», «Мистецький вернісаж», «У світі творчої краси», «У світі декоративно-ужиткового мистецтва», де були представлені найкращі роботи здобувачів освіти 2-11 класів, виготовлені на уроках і в позаурочний час із використанням різноманітних жанрів,  матеріалів та технік. Виставки, як магніт, притягували до себе глядачів, від маленьких до найстарших.  Із великим задоволенням вони розглядали роботи, фотографували, брали на замітку те, що  найбільше сподобалося. Під час декади учні мали можливість позмагатися в конкурсі «Умілі руки», узяти участь у вікторині «Знавці трудового навчання», квесті «Здоров’я та краса волосся» та майстер-класі «Точіння по дереву: Світильник». Неабияке захоплення викликав конкурс друкованих творчих робіт. Усі вчителі естетичної та технологічної освітньої галузі підготували та провели відкриті уроки. Для  першокласників учні 5-А класу влаштували показ українських казок «Ворона і рак» та «Як білочка дятла врятувала», герої яких були виконані в техніці силуету. Малюки  не тільки отримали задоволення від побаченого, а  ще закріпили знання про дану техніку. 13 січня у великому фойє школі відбулося музичне привітання з Днем святої Меланії Римлянки та Щедрим вечором від учнів 3-5-х класів і вокального ансамблю «Діамант».  Шкільні перерви цього дня були наповнені дитячим співом. Учасники  з натхненням виконували  українські  народні щедрівки, а глядачі із задоволенням їх підтримували. Всі діти та дорослі отримали багато  позитиву. 21 січня – день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році – кінець нашої декади ми відсвяткували гучно: діти розповіли підготовлені вірші, переглянули повчальний відеоролик «Цікаві факти про Україну», згадали патріотів, які охороняють кордони нашої держави. Підсумком та драматургією  заходу стала  пронизлива  патріотична  пісня О. Пономарьова «Заспіваймо пісню за Україну», яку виконав вокальний ансамбль «Діамант».

 

 

До уваги учасників освітнього процесу!!!

    Відповідно до  рішення засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 24.01.2022 для учнів 5-11 класів з 25 січня 2022 року по 31 січня 2022 року включно запроваджено дистанційне навчання.

      Дистанційне навчання буде здійснюватися на платформі Teams відповідно до розкладу уроків і режиму роботи закладу.

      Учні 1-4 класів продовжують навчатися за очною формою.  

«Краса української душі в народних піснях»

«Краса української душі в народних піснях» – саме так називалася бесіда, проведена з учнями 5 – В класу 24 січня (класний керівник Баранник Інна Петрівна). Мета заходу – відродити історію створення пісні та її авторів, розширити знання про українські пісні та їх виконавців. Виховати почуття прекрасного; любов і пошану до української пісні.

Виховна година “У єдності – наша сила”

З метою виховання національної свідомості, людської гідності, глибокої любові та поваги до Батьківщини класний керівник Заєць Людмила Іванівна провела 21 січня у 9-А класі виховну годину “У єдності – наша сила”. У своїх повідомленнях діти наголосили, що сьогодні найактуальнішими є питання об’єднання, згуртованості та не роздільності держави, бо тільки така країна здатна вистояти в наш складний час. Перегляд фільму ” День соборності України” стає логічним завданням заходу.

Вітаємо!

Учениці 8 – А класу Мармура Марія та Тваурі Марія взяли активну участь у міському конкурсі інформаційних плакатів на тему “СНІД – загроза людства” за що отримали дипломи. Вітаємо дівчат і бажаємо подальших успіхів.

Всесвітній день снігу (World Snow Day) або Міжнародний день зимових видів спорту.

Ось уже майже сім років, як у всьому світі відзначають Всесвітній день снігу, який так само називають Міжнародним днем зимових видів спорту. Таке незвичайне свято було створено, щоб популяризувати зимові види спорту і підвищити інтерес до зимового відпочинку в цілому. Сьогодні, 19 січня, для учнів 6 – А класу класний керівник Лапоног Л.В. підготувала та провела спортивні змагання. Здобувачі освіти згадали, які існують зимові види спорту, активно брали участь в іграх, отримали позитивні емоції.