Всеукраїнський позакласний захід «Урок толерантності»

23 грудня учні 5-Б класу з класним керівником Литвиненко Т.І. долучилися до Всеукраїнського позакласного заходу «Урок толерантності», розроблений Міжнародним благодійним фондом Parimatch Foundation. Діти сформували уявлення про толерантність та нетерпимість, ідентичність та дискримінацію, виконуючи цікаві інтерактивні вправи та рухливі ігри. Кожна дитина змогла відчути свої можливості та показати значимість толерантного ставлення під час взаємодії з іншими та розвинути уміння працювати в команді і виходити з конфліктних ситуацій. Діти не тільки отримали неймовірне задоволення від гри, а й довели, що толерантне ставлення – це запорука успіху колективу!

“Не жартуй з вогнем!”

Вогонь друг  чи ворог? Відповідь на це питання намагалися знайти учні 3 – Г класу Охтирської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 3 у ході виховного заходу, який провела класний керівник Колесникова Н. О. Проходячи етапи веселого квесту, школярі не тільки закріпили правила пожежної безпеки, а і знаходили і готували матеріали для лепбука, який виготовили наприкінці виховного заняття.

 

Всесвітня олімпіада з англійської мови

Протягом грудня здобувачі освіти 9-х класів Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 взяли участь у Всесвітній олімпіаді з англійської мови World English Competition 2021. Змагання проходили в режимі онлайн. Учні повинні були зняти відео та розповісти про свої враження від подорожі і виконати тестові онлайн завдання. Найактивнішими були здобувачі освіти 9-Б класу: Зубко Надія, Катрич Анастасія та Кузьменко Вікторія, за що отримали сертифікати самих активних учасників.

«Сто днів у першому класі!»

    Здається, зовсім нещодавно прозвучав перший дзвоник для першокласників, але вже пройшли місяці напруженої та насиченої праці та з малят – дошкільнят вони перетворилися у здібних, серйозних учнів.

    З метою виховання в учнів почуття гордості за звання школяра, розвитку інтересу до знань для учнів 1-Б класу, які навчаються за проєктом “Інтелект України”, загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 було проведено свято ” 100 днів у школі”. Учні разом з вчителем Наталією Ягодзинською підготували пісні, вірші, жарти зі шкільного життя; продемонстрували свої знання з математики, української мови, «Я пізнаю світ»; дали урочисту обіцянку бути сумлінними, працьовитими і старанними. На згадку про чудове свято всі учні  отримали посвідчення школяра. Тепер вони по праву можуть вважатися гідними членами великої шкільної родини.

Успішний старт учнів школи на чемпіонаті області

20-21 грудня відбувся відкритий чемпіонат Сумської області з легкої атлетики серед юнаків, дорослих та ветеранів у приміщенні. Понад 300 спортсменів змагалися на доріжках та у секторах палацу студентського спорту Сумського університету.

У складі команди м. Охтирка виступали і учні нашої школи.

Марія НЕСТЕРЕНКО, хоча й змагалася з дівчатами на 2 роки старшими, виборола друге місце в бігові на 400м, 200м та у стрибках у довжину серед дівчат 2006 р.н. та молодше, Дарія КАПУСТА посіла друге місце у бігові на 400м серед дівчат 2004-2005 р.н., у складі команди дівчат, яка виборола друге місце в естафетному бігу 4х200м, виступали Дарія КАПУСТА, Євгенія ЛУКУТІНА, Марія НЕСТЕРЕНКО.

ФОТОЗВІТ

Вітаємо переможців та призерів змагань!

“Допоможемо птахам узимку”

Зима – сувора пора року. Багато птахів полетіли в теплі краї, але є такі, що залишилися тут зимувати. 20.12.2021 року учні 7-Б класу взяли участь у природоохоронній екоакції  «Допоможемо птахам узимку».  Семикласники розвісили годівнички для птахів та годують їх у цей непростий для них час.

День святого Миколая – свято, коли всі діти чекають чудес. За традицією, святий Миколай відвідав учнів пільгових категорій Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 Охтирської міської ради і подарував святковий настрій,  солодощі та безліч позитивних емоцій.

 

«Звичаї та традиції України»

16 грудня класний керівник Лапоног Л.В. з учнями 6-А класу провела виховну годину на тему: «Звичаї та традиції України». Діти переглянули презентацію про звичаї та традиції українського народу, розповідали вірші, співали пісні, грали в інтелектуальну гру та знайомилися в ігровій формі з українськими традиціями. Завдання виконували команди, найактивніші отримували фішки. Така форма проведення виховної години поглибила знання учнів.

Новорічні та Різдвяні традиції в сім’ї

        З 13 грудня 2021 року в Охтирській ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 триває декада іноземної мови. Учителі кафедри англійської мови підготували різноманітні, цікаві, пізнавальні конкурси, виховні заходи, відкриті уроки.

     16 грудня учителі англійської мови Шудрик Наталія Іванівна та Литвиненко Тетяна Іванівна підготували та провели у 9-х та 10-А класі відкритий онлайн урок на тему: «Christmas traditions in our family». На урок був запрошений гість з Республіки Нігерія, наш друг Патрік Пінік, який залюбки погодився взяти участь у цьому уроці. Патрік не тільки  розповів про традиції святкування Різдва та Нового Року у його країні, про страви, які готують на Різдво в його сім’ї, а й відповів на питання, які здобувачі освіти підготували для нього. В кінці уроку дев’ятикласники подякували Патріку за цікавий та пізнавальний урок; а також вирішили продовжити спілкування у Вайбері та Інстаграмі, обмінявшись данними.

      У майбутньому ми сподіваємося й надалі проводити такі уроки. Патріку дуже сподобалось спілкуватися з нашими учнями. Він відзначив, що їх рівень знань англійської мови на належному рівні.

Бесіди на протипожежну тематику

У наш час дуже важливо інформувати молоде покоління про те, як запобігти виникненню біди, як поводитись в екстремальних ситуаціях. 16 грудня представники Охтирського РУ ГУДСНС України в Сумській області провели з учнями 9, 11 – х класів бесіди по дотриманню пожежної безпеки, безпечної експлуатації електроприладів. Здобувачі освіти уважно слухали, а по закінченню бесіди ставили питання щодо дій в різних ситуаціях, ділилися знаннями про правила пожежної безпеки, які здобули в школі.