Інтелектуальні розваги дітей

На зимових канікулах учням нашої школи сумувати не довелося. Вихованці 4-А класу разом з класним керівником відвідали гурток науково-технічного напряму «Авіомеделювання». Класна родина 7-Б класу з великим задоволенням змагалася у грі з шашок.

     

Маленькі секрети учительського успіху

Щоб навчати з радістю й розуміти, як із маленьких «пазлів» скласти картинку успішного уроку, як перетворити учнів на помічників та однодумців, учителям самим потрібно навчатися. Зимові канікули – саме той час! Тому 10.01.2019 р. творча група вчителів української мови та літератури Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 зібралася на чергове засідання. Колеги обговорили особливості уроку, побудованого з використанням технології «Учись учитися», провели інтелектуально-психологічний тренінг «Встановлення цілісного сюжету за окремими словами», склали хмаринки вражень «Навчаю й навчаюся», експериментували й діяли за правилами.  Знань, вражень і емоцій вистачить, щоб розпочати роботу в новому семестрі.

Ось які маленькі секрети нашого учительського успіху.

 

«Дружні стосунки в класній родині».

З учнями 4 Б класу під час зимових канікул був проведений психологічний тренінг «Дружні стосунки в класній родині». Діти розповідали про своїх друзів, про почуття які виникають під час спілкування. Адже дружба – це стосунки, основою яких є взаємна симпатія, довіра, взаєморозуміння, спільні інтереси. Четвертокласники виготовили леп буки на тему «Я відчуваю», працювали в групах, розповідали вірші про дружбу. Провели рольову гру «Я і мої друзі». Весело і цікаво провели канікулярний час.

 

Акція “Годівничка”

На вулицях панує чарівниця-зима, падає блискучий сніжок, одягаючи все навкруги у білі шати. Люди вдягаються у теплі речі та взуття. Тварини лягають спати або ж рятуються приготованими восени запасами. Деякі птахи відлітають у теплі краї, а от доля міських птахів багато в чому залежить від доброти та милосердя людей. Доброю традицією в нашій школі стало щорічне проведення взимку акції «Годівничка». Не став винятком і цей навчальний рік. Учнями школи та їх батьками були виготовлені годівнички різних типів та розвішені на території школи.

   

Учні 1-В класу під час зимових канікул відвідали Охтирський краєзнавчий музей, де ознайомилися з українськими традиціями святкування Різдва та поринули в атмосферу свята та пригод.

   

Педагогічні читання

Методоб’єднання вчителів природничої освітньої галузі, української мови та літератури, зарубіжної літератури провели педагогічні читання на тему «Ідеї дитиноцентризму й педагогічна спадщина О. А. Захаренка. На засіданні розглянули можливості ефективної організації позанавчальної діяльності учнів на прикладі Авторської школи О. А. Захаренка. Шляхом обговорення і дискусії учасники засідання дійшли висновку, що діяльнісний підхід, створення ситуації успіху і розвиток мотивації учнів є основними передумовами втілення ідей О. А. Захаренка в умовах сучасної школи.