«Інформаційно-комунікаційні технології на уроках української мови та літератури»

 3 січня вчителі української мови та літератури Охтирської ЗОШ I-III ступенів №3 провели засідання методичного об’єднання, темою якого було «Інформаційно-комунікаційні технології на уроках української мови та літератури». Учитель Криницька І.І. ознайомила колег з онлайн-сервісом Kahoot, що дає змогу створювати інтерактивні навчальні ігри, вікторини, тести, соцопитування, встановлення послідовності подій. Учні, користуючись будь-яким пристроєм, що має доступ до Інтернету, можуть виконувати запропоновані вчителем завдання. Завдяки цій платформі діти тепер можуть використовувати свої гаджети в навчальних цілях. І, як альтернативу словникам, Ірина Іванівна продемонструвала декілька QR-кодів.

 

Засідання  методичного об’єднання  вчителів

04 січня 2019 року відбулося чергове засідання  методичного об’єднання  вчителів початкових класів Охтирської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3, темою якого було «Формування міжпредметних компетенцій у процесі тематичного навчання» .  Учителі  розробляли тематичні дні та створювали інтелект- карти. Особливу увагу  звернули  на  ключову компетентність «уміння вчитися», що  реалізується через діяльнісний  підхід. Колеги  поділилися досвідом впровадження активних методів навчання, при  яких діти отримують знання не у готовому вигляді,а  здобувають їх самі  у процесі  власної  навчально- пізнавальної діяльності.

 

Веселі ігри та розваги

Під час зимових канікул у 1 – Б класі вчителем Задорожною Ж.М. було організовано змагання «Кругозір», в ході якого учні приймали участь у веселих іграх та розвагах. Діти провели час з користю, так як поповнили знання новою інформацією, а також з великим задоволенням спілкувалися одне з одним і виконували різноманітні завдання.

 

Цікаві зимові канікули

Зимові канікули розпочалися з цікавинок. Учитель Крощенко О.М. провела цікавий конкурс віршів «Зима-чарівниця» між учнями 1- А класу, діти з задоволенням переглянули мультфільм «Нові пригоди Діда Мороза», а потім залюбки зліпили веселих сніговичків.