ІІ етап Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін

22-23 грудня  відбулися  олімпіади з екології (1 призове місце) та економіки. Цими олімпіадами завершувався ІІ (міський) тур Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін.

Всього учні нашої школи зайняли 39 призових місць: 8 перших, 16 других та 15 третіх.

Детальніше з переможцями олімпіад по ЗОШ №3 можна ознайомитись за ЦИМ посиланням.

«Із неба в український край іде святковий Миколай».

Насичений подіями рік добігає кінця, і наступає довгоочікувана казкова пора, коли дива стають реальністю. З першим снігом і морозами приходять в Україну зимові свята. Найбільшим і найрадіснішим для дітвори є свято Миколая. Відбулося воно і в нашій школі. Учні 3-А класу зі своєю вчителькою, Руденко А.І. провели для учнів початкових класів свято «Із неба в український край іде святковий Миколай». Діти поглибили свої знання про зимові свята та обряди нашої країни, народні традиції святкування,  дізналися про життя Святого Миколая. Маленькі школярики співали, розповідали вірші, переглядали відеоролики.

    

Охтирська загальноосвітня школа I-III ступенів №3 запрошує на постійну роботу головного бухгалтера та бухгалтера. За довідкою звертатися по телефону +380502169132, +380501883890 або за адресою вул. Шевченка, 22.

ДЕКЛАРАЦІЯ ПРАВ ЛЮДИНИ – ОСНОВНИЙ ДОКУМЕНТ НА ВСІ ЧАСИ

Цьогорічний Всеукраїнський тиждень права ювілейний. Ось уже десятиліття поспіль, починаючи з 2008 року, в Україні в ці дні активізується правопросвітницька діяльність органів юстиції, громадських активістів, правозахисників.

Нинішній Всеукраїнський тиждень права особливий ще й тим, що  світова спільнота відзначає 70-річчя Загальної декларації прав людини – першого і  основного документа в історії людства, в якому чітко сформульовані положення про права людини. 30 статей, які викристалізувалися в результаті роботи над кожним реченням кращих правників, політиків різних країн та національностей після Другої світової війни, стали основою для багатьох міжнародних документів, національних конституцій, інших законів, що гарантують права людини. Вона стала тим першоджерелом, з якого народжуються сучасні  документи, що гарантують права людей. Книга рекордів Гіннеса описує Декларацію як «найбільше перекладений документ» у світі. І це не випадково. Читати далі …

Тиждень правознавства

10 грудня в школі розпочався Тиждень правознавства присвячений 70-річчю прийняття Генеральною Асамблеєю ООН унікального документу в галузі захисту прав людини Загальної декларації прав людини (ухваленна і проголошена 10.12.1948 р.). тиждень розпочався з інформаційних хвилинок. Учні 11 – А класу традиційно підготували усний міні – журнал на тему «Мої інформаційні права та обов’язки в сучасному інформаційному світі». 11 грудня розпочався конкурс малюнків та плакатів «Мої права» серед учнів 5-7 класів.

     

Навчально – розважальна правова гра «Важниця».

10 грудня Охтирський міський центр з надання безкоштовної вторинної допомоги презентували для учнів 10 класу навчально – розважальну правову гру «Важниця», а також провели семінар з елементами тренінгу. Учні мали змогу зіграти в гру, яка дає корисні підказки з українського законодавства, що можуть допомогти у різних життєвих ситуаціях. Гра спрямована на підвищення рівня правової освіти та дарує корисні правові знання.

 

«Дякуємо захисникам»

З метою популяризації служби в Збройних Силах України, сприяння патріотичному вихованню дітей та учнівської молоді у нашому закладі були проведені патріотичні заходи «Дякуємо захисникам». Наші учні взяли участь у різних творчих конкурсах «Малюнок на фронт», «Вірш захиснику», «Лист герою».