День толерантності

П’ятниця 16 листопада – День толерантності, колір дня – червоний. На другому поверсі  була розміщена виставка дитячих малюнків та робіт “Толерантність врятує світ”. У фойє всі бажаючі мали змогу ознайомитися з «Дошкою гарного настрою».

  

“День взаєморозуміння”

Четвер 15 листопада пройшов під назвою День взаєморозуміння, колір дня був синій. Проходила акція “Обійму безкоштовно”в ході якої необхідно було обійняти найближчу до себе людину. Також учні створювали Дерево толерантності, яке символізує собою життя, мудрість, духовну культуру людства – цей універсальний символ, який поєднує небо й землю, містить в собі силу й міць, — став основою для вираження почуттів, адже на нього діти клеїли власноруч підписані листочки з рисами характеру, які притаманні лише толерантним людям.

 

«Я – частинка Всесвіту»

14 листопада  в рамках виховного плану школи був проведений відкритий виховний захід на тему «Я – частинка Всесвіту», у якому взяли участь учні 5-х класів. З метою виховання ціннісного ставлення до себе, учитель Пилипенко Н. В. вибудувала заняття у формі тренінгу. Під час заходу учні виконали вправи, які сприяли глибшому пізнанню себе та своїх позитивних якостей. Серед них – «Мій портрет», «Зім’ятий аркуш», «Аналіз життєвих ситуацій». Подорожуючи уявною країною «Доладією», діти замислилися над важливістю виховання у себе таких позитивних рис як щирість, ввічливість, доброта, милосердя. Найбільше враження на дітей справили притчі «Про істину», « Майстра і учня», «Людину і озеро». Проаналізувавши їх глибокий зміст, діти висловили свої враження і зрозуміли, що кожна людина – унікальна особистість, яка є частинкою Всесвіту. Наостанок, учні створили власну «Планету добра», прикрасивши її добрими вчинками.