«Ми школу любимо і дбаємо про неї»

Підведено підсумки загальношкільного конкурсу «Ми школу любимо і дбаємо про неї» (збір макулатури). Акція проводилася з метою покращення екологічного становища довкілля та виховання у дітей – працьовитості, чуйності, культури поведінки, любові до рідної землі. Здавши папір на переробку – Ви допоможете зберегти ліси – зелені легені нашої планети! Найактивніші класні родини були відзначені грамотами.

    

Засідання методичного об’єднання

24 жовтня 2018 року в ЗОШ № 3 відбулося чергове засідання методичного об’єднання вчителів української мови та літератури на тему «Хмарні технології на уроках української мови та літератури». Словесники докладно обговорили й поглибили знання про особливості та складники хмарного сервісу. Найбільше вчителям імпонувало те, що у використанні хмарних технологій немає готових рецептів і « правильних» шляхів до успіху : можна досліджувати, вивчати нові можливості й головне – експериментувати.

 

«Практика проведення ранкових зустрічей для створення спільноти в класі»

  24  жовтня 2018  року відбулося засідання  методичного об’єднання  вчителів початкових класів Охтирської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3, головною темою якого було  актуальне  питання – особливості організації освітнього процесу Нової української школи. Учителі перших класів обмінялися досвідом роботи, провівши майстер-класи на тему: « Практика проведення ранкових зустрічей для створення спільноти в класі». Керівник  методичного об’єднання, Сліпець Валентина Іванівна, провела практичне заняття по організації навчальних центрів ( осередків),які відображають навчальні потреби та інтереси дітей. Після обговорення, колеги  поділилися досвідом  роботи з обдарованими учнями та склали завдання для проведення шкільного конкурсу знавців української мови.

     

Засідання творчої групи

25 жовтня 2018 року на базі Охтирської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.№3 відбулося засідання творчої групи «Інклюзивна освіта: особлива дитина». Учасниками творчої групи були розглянуті  питання актуальності впровадження інклюзивного навчання у закладі. Опрацьовано нормативно-правове забезпечення інклюзивної освіти. Обговорено проблеми організації навчання і виховання, психологічного супроводу та соціально-педагогічного патронату дітей з особливими освітніми потребами.

 

Підготовка до ЗНО

Під час осінніх канікул для випускників щодня вчителі школи проводять консультації з тих предметів , що учні обрали для проходження зовнішнього незалежного оцінювання.

  

« Знай свої обов’язки . Поважай правопорядок і закон»

На осінніх канікулах в школі був проведений тиждень права « Знай свої обов’язки . Поважай правопорядок і закон». Для учнів 10-11 класів було проведено кінолекторій « « Знай свії обов’язки . Поважай правопорядок і закон». Учні правового 11 А класу провели засідання круглого столу « Зміни виборчого права в Украні-  чи необхідно це сьогодні?». Для учнів 7-11 класів було проведено соціальне опитування шляхом анкетування « Що таке «булінг»?». Учням були поставлені запитання:- Що вам відомо про «булінг» в шкільному житті?; Чи доводилося вам бути жертвою шкільного насильства? Чи знаєте ви, як діяти в такій ситуації та куди звертатися по допомогу?;   Це правова чи психологічна, на вашу думку, проблема?». Великий інтерес викликав шкільний флеш-моб «Ні булінгу в шкільному середовищі!” Мета заходу привернути увагу до проблеми « булінгу» у шкільному середовищі, надати інформацію учням про те, куди треба звертатися в разі, якщо потрапив у складну ситуацію.

  

 

Міський семінар-практикум

18.10.2018року на базі Охтирської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 відбувся міський семінар-практикум учителів англійської мови. Вчителі Шудрик Н.І., Гаркава О.М., Дульська М.С. на високому методичному рівні представили презентацію на тему: «Створення комунікативних ситуацій на уроках англійської мови засобами позакласної роботи» з відео фрагментами уроків у 1-Б, 5-В та 7-А класах і провели тренінгові заняття для учителів англійської мови.

        

19 жовтня на базі Охтирської ЗОШ I-III ступенів №1 відбулося засідання міськогоучнівського самоврядування (МУС).Основними завданнями якого  було підбити  підсумки  діяльності  МУС за минулий навчальний рік, обрати і затвердити новий  склад учнівської ради та обмінятися досвідом. Лідери учнівського самоврядування «Нове покоління» нашої школи також взяли активну участь у засіданні. 

Учні 10 – х класів 18 жовтня відвідали Охтирську центральну міську бібліотеку. Переглянули фотодокументальну виставку плакатів «УПА – відповідь нескореного народу». Бібліотекар Губенок Л.М. розповіла про виникнення УПА, про боротьбу повстанців проти нацистського режиму. Учні ознайомилися з книжковою виставкою «Вони боролися за волю України».

    

Майстер – клас «Виготовлення ляльки-травниці».

У рамках проведення Дня позашкільника керівник гуртка «Виготовлення сувенірів» Христич Л.В. та керівник гуртка «Виготовлення іграшки» Плащова І.О. Охтирського центру позашкільної освіти – Мала академія наук учнівської молоді на базі нашої школи 17 жовтня провели з учнями 3 – А класу (класний керівник Руденко А.І.) майстер – клас «Виготовлення ляльки-травниці».