«Шкідливі звички чи життя у своє задоволення?»

28 листопада класний керівник 8-Б класу Шапошник Н.М. провела виховну годину-диспут «Шкідливі звички чи життя у своє задоволення?». Діти підготували проекти про шкідливість куріння, алкоголю та наркотиків. Було переглянуто відео «Проти куріння» та «Алкоголь. Погляд зсередини». Учні висловили  думки з приводу дбайливого ставлення до власного здоров’я. Під час виконання вправи «Мозковий штурм» 8-класники записали причини, чому люди вдаються до шкідливих звичок та чому люди відмовляються від шкідливих звичок. Також Наталія Миколаївна запропонувала вправу «Овації» для учнів, що дотримуються здорового способу життя. Наприкінці заходу вчитель розповіла повчальну притчу про тютюн та побажала учням прожити власне життя у своє задоволення і без шкідливих звичок.

Зустріч з працівниками Охтирського МРЦЗ

Щоб допомогти учнівській молоді у визначенні своєї майбутньої професійної діяльності служба зайнятості презентувала нову профорієнтаційну платформу «Моя професія: консультаційна мережа». Тут можна безкоштовно пройти он-лайн тестування, отримати кваліфіковану консультацію по результатах тестів та індивідуальні поради.

      Кардинально важливою та значущою в сьогоденні є проблема оптимального визначення учнівською молоддю свого професійного майбутнього. Саме з цією метою служба зайнятості для учнів 9-10 класів презентувала нову профорієнтаційну платформу «Моя професія: консультаційна мережа». За допомогою цього онлайн-сервісу будь-якому зареєстрованому користувачеві, починаючи з 14 років, можна безкоштовно пройти тестування, яке допоможе визначитись з вибором професії чи сфери діяльностіКористувач платформи може пройти тестування он-лайн в зручний час і за результатами проконсультуватись у спеціаліста. Під час тестування, у користувача є можливість отримати комплексний звіт від фахівців щодо вибору професії чи сфери професійної діяльності.

ІІ етап (міський) ХІХ Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика

24 листопада на базі Охтирської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 4  відбувся ІІ етап (міський) ХІХ Міжнародного конкурсу  знавців української мови імені Петра Яцика, на якому учні нашої школи вибороли 4 призові місця.

Детальніше з переможцями конкурсу по ЗОШ №3 можна ознайомитись за ЦИМ посиланням..

Година пам’яті «Лиха коса Голодомору»

23  листопада в актовій залі школи відбулася година пам’яті «Лиха коса Голодомору» приурочена   до « Дня  пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій». Учні 11А класу підготували усний щоденник з метою ознайомити учнів з трагічним минулим нашого народу, висловили скорботу та пам’ять про мільйони загублених  життів співвітчизників.

    

Декада зарубіжної літератури

У період із 12 по 22 листопада 2018 року в школі   пройшла декада зарубіжної літератури. Серед запланованих заходів були літературні читання, КВК, чаруюча подорож із героями казок, відкриті уроки. Учнівські стінгазети допомогли здійснити «Заочну подорож по літературній галереї творів світової класики», пізнавальними стали вернісаж портретів «Нобелівські лауреати в літературі» та «Анонс книг-ювілярів». Учні 5-Б класу разом з учителем Бутко Н.М.  побували в гостях у країні «Зарубіжна література», змагаючись  у літературному КВК «Сторінками улюблених книг».  Конкурс виразного читання байок І.Крилова «Сміючись, говорити правду», підготовлений учителем  Хоменко Л.В., виявив талановитих декламаторів серед шестикласників. Літературно-музична композиція, проведена вчителем Приходько Т.І., покликала присутніх у залі у світ чарівної осінньої природи. Інсценізація  казки С.Я.Маршака «Дванадцять місяців», яку підготували учні 5-В класу з класним керівником  Чут В.Г.,  вразила глядачів майстерністю й талантом перевтілення маленьких акторів. Зачарували красою бального танцю  юні виконавці  Сухомлин С. та Лисенко М. Учителями були проведені відкриті уроки,  що відзначалися цікавими ідеями та методичними знахідками.

     

Проект «Мрія усміхнулася мені».

23 листопада Бугай Ю. В. та  учні 2 – Б класу  стали учасниками проекту «Мрія усміхнулася мені».   Юлія Володимирівна та її учні допомогли  вихованці реабілітаційного центру Кольцовій Лідії  відчути себе протягом  40 хвилин  вчителькою.   Це так чудово, здійснити чиюсь найзаповітнішу мрію!

 

«Гвардійська родина – тобі, Україно!»

Учні закладу взяли участь у проведенні інформаційно – пропагандистської акції «Гвардійська родина – тобі, Україно!» по збору благодійної гуманітарної допомоги постраждалим у ході бойових дій, жителям Донецької та Луганської областей. (головні зусилля спрямовані на учнів та вихованців спеціалізованих закладів, дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківських прав)

День Гідності і Свободи

21 листопада – День Гідності і Свободи, свято, яке встановлене  з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття. Цього дня в нашій школі відбулися тематичні заходи патріотичного і виховного змісту. Учнівське самоврядування «Нове покоління» взяло участь у міському заході до Дня Гідності та Свободи.

Вітаємо переможця Всеукраїнської олімпіади з філософії Максакову Катерину!

З 15 до 18 листопада 2018 року у м. Києві проходила V Всеукраїнська олімпіада з філософії для школярів, в якій Сумську область представляла учениця нашої школи, вихованка гуртка «Юні журналісти» ОМЦПО-МАН (кер.Вашева Г.А.) Максакова Катерина. Тематика олімпіади – «Культурна спадщина та мистецтво». Конкурсна програма передбачала написання конкурсної роботи у формі есе за одним з розділів філософії: метафізики, гносеології, етики і естетики, які опрацьовувалися учасниками в заочному етапі. Учні мали продемонструвати філософське розуміння цитати, виходячи з прочитаного тексту, визначити у вступі ключову проблематику цитати. Бути здатним прокоментувати цитату відповідно до прочитаного джерела.

Максакова Катерина посіла 1 місце у Всеукраїнському інтелектуальному конкурсі.

 Вітаємо Катерину та  бажаємо подальших успіхів і натхнення!