День вишиванки

День вишиванки –  Всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Щороку в третій четвер травня організатори свята закликають всю Україну в цей день одягнути вишиванку. Учні та вчителі нашої школи теж залюбки приєдналися до Всеукраїнській акції. З усмішками на обличчях, піднесено-патріотичним настроєм педагогічні працівники та учні школи розпочали робочий день. Учні школи взяли участь у міському святковому марафоні «Вишиванка». По класах відбулися виховні заходи, на яких учні та вчителі розповідали про історію української вишивки, про значення кольорів та символів, про те, що кожному регіону України притаманна своя вишивка. Проведення такого свята продемонструвало, що вихованці школи разом зі своїми батьками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв і традицій свого народу.

      

Оздоровлення в ДПУ “МЦД “Артек”

З 11 квітня по 1 травня 2018 року Яремчук Роман, учень 6 класу Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 Охтирської міської ради, як дитина пільгової категорії оздоровлювався в ДПУ «МДЦ «Артек» у Пущі-Водиці.

За весь час перебування в оздоровчому закладі Роман отримав велику кількість позитивних емоцій,  збільшив коло нових друзів та знайомих, а також мав можливість удосконалити невичерпні ресурси свого таланту та продемонструвати їх, що йому й вдалося. За активну участь у творчому житті «МДЦ «Артек» отримав велику кількість винагород: став лауреатом шоу «Таланти Артеку», зайняв І місце в конкурсі «Акторської майстерності», був нагороджений дипломом за зайняте І місце в танцювальному батлі; за зайняте ІІІ місце в Битві хорів та за перемогу в номінації «Творча Надія»; отримав подяку у номінації «Народна зірка Артеку».

Також дуже вразив Романа дизайн закладу, де використано велику кількість українських орнаментів, візерунків, сподобалася дружня атмосфера та по-домашньому теплий прийом працівників закладу.