Тиждень безпеки

У рамках проведення Тижня безпеки учні 7-Б класу (класний керівник Шапошник Н.М.) прослухали лекцію на тему «Вибухонебезпечні предмети. Петарди». Діти довідалися, які предмети відносяться до вибухонебезпечних, де людина може натрапити на них, чому слід бути обережним під час прогулянок у лісі та туристичних походів, особливо навесні, на що слід звертати увагу при виявленні незнайомих предметів, як діяти в таких ситуаціях. Крім того, учням було наголошено на тому, що при недотриманні техніки безпеки великі петарди можуть становити загрозу для здоров’я й життя людини.

 

«Твоє життя – твій вибір».

У рамках Проведення Тижня безпеки дитини в Охтирській ЗОШ №3 27.04.2018 року було проведено виховну годину на тему «Твоє життя – твій вибір». Класний керівник 5-В класу, Дульська М. С., обговорила з учнями питання цінності життя та необхідності правильного життєвого вибору. Школярі приймали активну участь в дискусії та мали можливість продемонструвати свою думку завдяки цікавим вправам: «Коло асоціацій», «Казка», «Магазин людських цінностей».  В кінці виховної години учні самостійно зробили висновок та наголосили на важливості обговорення цього питання надалі.

 

«Дії в надзвичайних ситуаціях”.

27 квітня 2018р. у ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 відбувся День цивільного захисту. З учнями 10-х класів було проведено практичне заняття на тему «Дії в надзвичайних ситуаціях”. Засоби індивідуального захисту». Метою даного заходу було практичне відпрацювання вмінь та навичок дій у надзвичайних ситуаціях та використовувати індивідуальні засоби захисту.

  

«День цивільного захисту»

Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 27 квітня у школі відбувся  День цивільного захисту. Учні та педагогічний колектив школи удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти, щоб захистити своє здоров’я та життя. Вранці школярі зібрались в актовому залі на урочисту лінійку, де було оголошено план проведення Дня цивільного захисту. На першому уроці у цікавій та змістовній формі класні керівники розповіли дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, під час подорожі до лісу та про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, план дій під час радіаційної небезпеки, про правила поведінки на водоймах; провели вікторини «Основи поведінки учнів у надзвичайних ситуаціях». Протягом дня учні мали змогу переглянути навчальні мультфільми та фільми; виставки плакатів, стіннівок, малюнків; практично ознайомитися із засобами захисту органів дихання та шкіри. День цивільного захисту під гаслом «Допомогти! Врятувати! Запобігти! Бути обізнаним!» проведено цікаво та повчально.   Усі переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.

      

Гра «Сокіл»(Джура)

25 квітня відбулися козацькі змагання, до яких були залучені учні шкіл м. Охтирки – Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-спортивна патріотична гра „Сокіл” („Джура”). Основними етапами Гри були наступні: «Відун» – інтелектуальне змагання з історії козацтва та Збройних Сил України, силові змагання із перетягування линви, гра «Лава на лаву», «Впоряд» –  демонстрація стройової підготовки, орієнтування на місцевості та вміння надавати першу медичну допомогу у змаганні «Рятівник». Гарні результати показала наша команда в силових змаганнях.

       

Про проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості учнівської молоді

На виконання  постанови Кабінету Міністрів  України від 09 грудня 2015 року № 1045 «Про затвердження Порядку проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення України», наказу Міністерства молоді та спорту України від 15 грудня 2016 року № 4665 «Про затвердження тестів і нормативів для проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення України», зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 10 лютого 2017 року за № 195/30063, з метою визначення та підвищення рівня фізичної підготовленості учнівської молоді 11 – 14 травня 2018 року на стадіоні та у великій спортивній залі школи відбудеться  щорічне оцінювання фізичної підготовленості учнів 4-11 класів..

11 травня 2018 – тестування на швидкість, силу ніг та витривалість

14 травня 2018 – тестування на силу рук, силу м’язів тулуба, спритність, гнучкість.

Перемога наших легкоатлетів

23 квітня на стадіоні ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 відбулися змагання першості міста з легкої атлетики. Наші юні легкоатлети показали високі результати і впевнено вибороли перемогу в командній першості, друге місце зайняла команда ЗОШ №5, третьою стала ЗОШ №1.

В особистій першості перемогу святкували: Четверик Артем (8-Б) в бігу на 100 м серед молодших юнаків, Бутко Артем (9-Б) в бігу на 1500 м серед молодших юнаків, Четверик Олеся (10-Б) в бігу на 400 м серед старших дівчат, Зенова Єлизавета (10-А) у стрибку у довжину серед старших дівчат.

Друге місце вибороли: Данилюк Богдан (11-А) в бігу на 100 м серед старших юнаків, Табачун Руслана (8-Б) у стрибках у довжину серед молодших дівчат, Ковьяр Станіслав (11-Б) у штовханні ядра серед старших юнаків.

Третє місце зайняли: Васильченко Владислав (10-Б) у стрибках у довжину серед старших юнаків, Коваленко Ігор (8-Б) у стрибках у довжину серед молодших юнаків, Кущенко Софія (8-А) в бігу на 400 м серед молодших дівчат, Литвиненко Олексій (8-Б) в бігу на 1500 м серед молодших юнаків

Дізнатись про всі результати можна переглянувши підсумкові протоколи

Вітаємо наших спортсменів з перемогою та бажаємо їм успіхів у майбутніх змаганнях.

Ця перемога   вивела нашу школу на ІІ місце в комплексному заліку ХХVІ міських спортивних ігор школярів. Більш детально про перебіг змагань у залік ігор можна дізнатись переглянувши турнірну таблицю.

Душевна зустріч

26 квітня 2018 року учні нашої школи радо зустрічали народний аматорський хоровий колектив ветеранів війни, праці та військової служби КЗ «Охтирський міський центр культури і дозвілля» (керівник Олександр Кравченко). Чудові пісні, щирі слова зірвали оплески присутніх учнів та педагогів. З теплими словами подяки до ветеранів звернулася заступник директора з виховної роботи Гузенко О.В., яка побажала учасникам колективу натхнення, творчих злетів та успіхів.

Гра “Стихійні лиха”

    26 квітня в 1-В класі вчителем Абрамовою О.О. була проведена гра «Стихійні лиха». В ході гри першокласники дізналися,  що належить до стихійного лиха ,які стихійні лиха трапляються в Україні та як потрібно поводитись у надзвичайних ситуаціях. Цікавою та пізнавальною була виховна година «Правила поведінки у весняно-літню пору. Блискавка. Кліщі» . Школярі в і ігровій формі було проінструктовано про правила поведінки  у весняно-літній період. Діти дізналися  про правила поведінки під час грози на відкритій місцевості,в лісі,в будівлі. Також учні розглянули зображення небезпечної комахи-кліща та отримали інформацію про хвороби,які вони переносять , ознайомилися з правилами,які дозволять уникнути «сюрпризів» від кліщів та дізналися ,що робити ,якщо вкусив кліщ.