Пришкільний оздоровчий табір «Сонячна країна»

Цьогоріч гостинно відкрив свої двері для малечі пришкільний оздоровчий табір «Сонячна країна». Більшість дітей вже не вперше обирає саме такий літній відпочинок. Зовсім не дивно, адже дитячий заклад — це можливість весело та цікаво відпочити, знайти нових друзів, отримати безліч позитивних емоцій, а головне — оздоровитися. 29.05.2018року відбулося урочисте відкриття  табірної зміни в дитячому  пришкільному таборі оздоровлення та відпочинку «»Сонячна країна. З цього приводу пройшла урочиста лінійка, з підняттям Державного Прапору України, маленькі таборята підготували низку цікавих номерів художньої самодіяльності, які вразили всіх своєю різнобарвністю талантів. Вітаючи дітей та дорослих, директор табору побажала дітям добре відпочити, цікаво та весело провести час, набратися здоров’я та сил, енергії та незабутніх вражень. Отож, табірне життя знову зародилося, сповнене приємних вражень, дитячих радощів і хвилювань.

     

Квіти, грамоти і сльози… Останній дзвоник в Охтирській ЗОШI I-III ступенів №3.

Ще задовго до початку лінійки тут уже метушилося чимало дітей із букетами, ледь не більшими за самих школярів: кожен виглядав улюбленого вчителя, аби вручити своє квіткове вшанування. Площа перед школою майоріла вишиванками, шкільними формами  та вдоволеними усмішками дітей, у яких вже незабаром розпочнуться літні канікули. Чи не найповажніше на лінійку крокували «головні» школярі – одинадцятикласники, для яких цей останній дзвоник дійсно останній. Тож за класним керівником разом із батьками вони пройшли веселковим коридором і вишикувалися по центру лінійки. Цьогоріч школа випускає 60-ох школярів.

У цей радісно-тривожний день директор навчального закладу Тетяна Михайлівна підвела підсумки навчання школярів. Традиційно, за успіхи в навчанні, за перемоги в творчих конкурсах багатьох учнів було відзначено грамотами, дипломами, подяками. Із щирими словами побажань звернулася до учнів та вчителів методист відділу освіти Т.М. Коваль. Свято Останнього дзвоника пройшло в теплій, хвилюючій атмосфері, ву дусі духовного єднання поколінь та на високому патріотичному рівні. Випускників школи вітали першокласники, які подарували цікаві вірші про одинадцятикласників. Зворушливо й емоційно випускники виконали вальс та сучасний флешмоб. Після цього учні 11-х класів випустили в небо різнокольорові кульки, що символізували, мир, злагоду, успіх та любов. Кульмінацією дійства став дзвінок – випускники разом з першокласниками видзвонювали у шкільний дзвоник, оголошуючи навчальний рік завершеним. Його малиновий передзвін виряджає їх у самостійну життєву дорогу. Хочеться вірити, що їм не забракне сміливості та наполегливості твердо крокувати до обраної цілі, узяти на себе відповідальність за власну долю та долю країни.

       

День Європи в школі

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі  мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та  інтересах. Кожного року учні нашої школи беруть  активну  участь у святкуванні Дня Європи. У  закладі його відзначають як день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту. «Головна мета свята – формування  в школярів позитивної  думки щодо євроінтеграції України, знайомство з європейськими цінностями та традиціями, популяризація європейської культурної спадщини. В нашій школі розроблено план заходів з відзначення Дня Європи. Це вікторини, виставки, виховні години, на яких роз’яснюються сутність та роль Європейського Союзу, європейського вибору України; перегляд телепрограм, присвячених європейській інтеграції України, робота ярмарки хенд мейду. Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного українця.

День вишиванки

День вишиванки –  Всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Щороку в третій четвер травня організатори свята закликають всю Україну в цей день одягнути вишиванку. Учні та вчителі нашої школи теж залюбки приєдналися до Всеукраїнській акції. З усмішками на обличчях, піднесено-патріотичним настроєм педагогічні працівники та учні школи розпочали робочий день. Учні школи взяли участь у міському святковому марафоні «Вишиванка». По класах відбулися виховні заходи, на яких учні та вчителі розповідали про історію української вишивки, про значення кольорів та символів, про те, що кожному регіону України притаманна своя вишивка. Проведення такого свята продемонструвало, що вихованці школи разом зі своїми батьками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв і традицій свого народу.

      

Оздоровлення в ДПУ “МЦД “Артек”

З 11 квітня по 1 травня 2018 року Яремчук Роман, учень 6 класу Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 Охтирської міської ради, як дитина пільгової категорії оздоровлювався в ДПУ «МДЦ «Артек» у Пущі-Водиці.

За весь час перебування в оздоровчому закладі Роман отримав велику кількість позитивних емоцій,  збільшив коло нових друзів та знайомих, а також мав можливість удосконалити невичерпні ресурси свого таланту та продемонструвати їх, що йому й вдалося. За активну участь у творчому житті «МДЦ «Артек» отримав велику кількість винагород: став лауреатом шоу «Таланти Артеку», зайняв І місце в конкурсі «Акторської майстерності», був нагороджений дипломом за зайняте І місце в танцювальному батлі; за зайняте ІІІ місце в Битві хорів та за перемогу в номінації «Творча Надія»; отримав подяку у номінації «Народна зірка Артеку».

Також дуже вразив Романа дизайн закладу, де використано велику кількість українських орнаментів, візерунків, сподобалася дружня атмосфера та по-домашньому теплий прийом працівників закладу.

 

«З любов’ю до матері»

З нагоди Дня матері та Міжнародного дня сім’ї у нашому навчальному закладі були проведені святкові ранки «З любов’ю до матері», години спілкування, бесіди «Тепло материнських сердець», поетичні години «Від родини йде життя людини», фотовиставка «Миттєвості сімейного щастя». Класний керівник 1 – Б класу Бугай Ю. В. разом зі своїми учнями провела дитяче свято «Подаруємо мамі казку». У залі панувала особлива атмосфера. Юні таланти найщирішими словами та прекрасними художніми номерами вітали матусь та бабусь. Дітвора намагалась донести присутнім в залі, що «День матері»  для них – це справді свято любові, пошани, донести взаємну любов дітей та матерів.  Першокласники та гості переглянули відео «Розмова дитини з Богом» та дізналися коли саме почали відзначати День матері  в Україні та про те, що  запропонувала святкувати День матері американка Анна Джарвіс. Діти з мамами та бабусями мали змогу пограти разом, отримати заряд позитиву та бадьорості. У кінці свята мами  та бабусеньки отримали подарунки від синів та донечок, виготовлені власноруч. Також, на найчарівніших мамочок та бабусь чекав сюрприз… Потрібно було впізнати себе на  портретах, які намалювали їхні діти. Це були незабутні хвилини щастя!

    

Учні нашої школи взяли участь у концертній програмі в ході обласної конференції для заступників головного лікаря з медсестринства та головних медичних сестер закладів охорони здоров’я області «Медсестринство на варті здоров`я нації».

У рамках проекту з пошуку волонтерів для англомовних таборів шкіл «GoCamp» відбувся навчальний тренінг вчителів України у м. Ірпінь, Київської обл. Вчитель англійської мови Охтирської ЗОШ І-ІІІ ст. №3, Дульська Марина Сергіївна, взяла участь у навчанні та мала можливість ознайомитись з особливостями взаємодії школи та волонтера під час співпраці. Отриманий досвід буде необхідним у ході організації шкільного англомовного табору.

Щорічне оцінювання фізичної підготовленості учнівської молоді

На виконання  постанови Кабінету Міністрів  України від 09 грудня 2015 року № 1045 «Про затвердження Порядку проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення України», наказу Міністерства молоді та спорту України від 15 грудня 2016 року № 4665 «Про затвердження тестів і нормативів для проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення України», зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 10 лютого 2017 року за № 195/30063, з метою визначення та підвищення рівня фізичної підготовленості учнівської молоді 11 – 14 травня 2018 року на стадіоні та у великій спортивній залі школи відбулося  щорічне оцінювання фізичної підготовленості учнів 4-11 класів..

ФОТОЗВІТ