Герої не вмирають

 20 лютого в Україні щорічно відзначаютьДень Героїв Небесної Сотні. Учні 8-А класу провели урок-реквієм “Герої не вмирають”. На вівтар нашої Свободи і Гідності було принесено найдорожче – життя. Підлітки збагатили свої знання про ті буремні дні, усвідомили, що ціна волі дуже висока, бо найбільша цінність – воля!

 Познайомитися з одним із видів туризму — бьордингом, розвивати спостережливість, пізнавальний інтерес до природи та пізнання незнайомого, уміння робити висновки, самостійне мислення, уміння досліджувати, пам’ять, увагу, критичне мислення, навички вільного спілкування – саме це  було метою проведення відкритого уроку 16 лютого 2022 року з інтегрованого курсу «Я досліджую світ» за темою «Світ невидимий. Бьордінг на власні очі.» у 3-В класі. Класний керівник Шейко І.М. формувала основні ключові компетенції під час роботи на уроці з природничих наук Нової Української Школи.  Розпочався урок ранковим колом, на якому діти обмінялися думками стосовно свята Стрітення та його зв’язком  з пташками. Здобувачі освіти їз задоволенням слухали спів пернатих друзів, спостерігали за їхньою поведінкою. Під час роботи в парах дізнавалися про один із видів туризму – бьордінг та влаштували змагання з нього.

 

 

День спонтанного прояву доброти

  З метою формування у дітей почуття доброти,  любові до навколишніх людей, допомогти дітям усвідомити, що чуйного, доброзичливого  ставлення  потребують не лише люди, а й весь оточуючий світ 17 лютого 2022 року у День спонтанного прояву доброти (Random Acts of Kindness Day)  у 3-В класі була проведена година спілкування. Разом з класним керівником Шейко І.М. діти визначили  поняття доброти, ТОП 20 добрих справ, які можна зробити у цей день. З гарним настроєм та добрими намірами учні закінчили захід.

Літературний брейн-ринг

   18 лютого цікаве інтелектуальне змагання у формі брейн-рингу з учнями 11-Б класу (філологічного профілю) провела класний керівник Шапошник Н.М. Здобувачі освіти продемонстрували свої знання, кмітливість, уміння мислити та працювати в команді. Серед категорій, у яких змагалися учні, були, зокрема, такі: «Герої творів», «Присвяти та епіграфи», «Образи-символи літературних творів», «Географія літературних творів», «Закохані пари літературних творів». За звання найрозумніших боролися команди хлопців і дівчат. Гра дала можливість не лише виявити кращого, а й підготуватися до серйозного іспиту, що чекає випускників незабаром, – ЗНО.