Міжнародний день рідної мови

     Рідна мова- це та мова, якою розмовляємо ми. Це те, що робить народ народом.
Уміння правильно говорити й писати, майстерно добирати, вживати мовновиражальні засоби відповідно до конкретної ситуації, мети й обставин спілкування пов‘язують з культурою мови. Цього й навчалися учні 5-Б класу (учитель Гузенко О.В.) в Міжнародний день рідної мови, створюючи ,,хмаринку слів‘‘.
Вслухаймося, друзі, у рідне слово, плекаймо, бережімо його!

Герої не вмирають

 20 лютого в Україні щорічно відзначаютьДень Героїв Небесної Сотні. Учні 8-А класу провели урок-реквієм “Герої не вмирають”. На вівтар нашої Свободи і Гідності було принесено найдорожче – життя. Підлітки збагатили свої знання про ті буремні дні, усвідомили, що ціна волі дуже висока, бо найбільша цінність – воля!

 Познайомитися з одним із видів туризму — бьордингом, розвивати спостережливість, пізнавальний інтерес до природи та пізнання незнайомого, уміння робити висновки, самостійне мислення, уміння досліджувати, пам’ять, увагу, критичне мислення, навички вільного спілкування – саме це  було метою проведення відкритого уроку 16 лютого 2022 року з інтегрованого курсу «Я досліджую світ» за темою «Світ невидимий. Бьордінг на власні очі.» у 3-В класі. Класний керівник Шейко І.М. формувала основні ключові компетенції під час роботи на уроці з природничих наук Нової Української Школи.  Розпочався урок ранковим колом, на якому діти обмінялися думками стосовно свята Стрітення та його зв’язком  з пташками. Здобувачі освіти їз задоволенням слухали спів пернатих друзів, спостерігали за їхньою поведінкою. Під час роботи в парах дізнавалися про один із видів туризму – бьордінг та влаштували змагання з нього.

 

 

День спонтанного прояву доброти

  З метою формування у дітей почуття доброти,  любові до навколишніх людей, допомогти дітям усвідомити, що чуйного, доброзичливого  ставлення  потребують не лише люди, а й весь оточуючий світ 17 лютого 2022 року у День спонтанного прояву доброти (Random Acts of Kindness Day)  у 3-В класі була проведена година спілкування. Разом з класним керівником Шейко І.М. діти визначили  поняття доброти, ТОП 20 добрих справ, які можна зробити у цей день. З гарним настроєм та добрими намірами учні закінчили захід.

Літературний брейн-ринг

   18 лютого цікаве інтелектуальне змагання у формі брейн-рингу з учнями 11-Б класу (філологічного профілю) провела класний керівник Шапошник Н.М. Здобувачі освіти продемонстрували свої знання, кмітливість, уміння мислити та працювати в команді. Серед категорій, у яких змагалися учні, були, зокрема, такі: «Герої творів», «Присвяти та епіграфи», «Образи-символи літературних творів», «Географія літературних творів», «Закохані пари літературних творів». За звання найрозумніших боролися команди хлопців і дівчат. Гра дала можливість не лише виявити кращого, а й підготуватися до серйозного іспиту, що чекає випускників незабаром, – ЗНО.

   

Будь медіаграмотним!

Бути медіаграмотним означає бути спроможним знайти те, що ми шукаємо, вибрати те, що нам потрібно, й визначити, наскільки надійною є ця інформація. Бути медіаграмотним означає бути здатним оптимально використовувати відповідну інформацію, зберігаючи її розумно, й ділитися нею з іншими. З метою формування навичок медіаграмотності , критичного сприйняття інформації та протидії маніпуляціям у кожному класі навчального закладу було проведено уроки медіаграмотності.

   

Вітаємо зі святом весни!

    Цикл весняних свят у наш час відкриває свято проводів зими та зустрічі весни. Саме таке чудове свято «Зустрічі весни в Україні» 15 лютого підготували учні 4-В класу. Свято розпочалося із розповіді  про традиції Стрітення, виконання старовинного обряду запалення свічки, яка має рятувати від блискавки та грому, усього недоброго і злого. Як відомо, за народним звичаєм люди вірили, що жайворонки несуть на своїх крилах золоті ключі, якими зиму замикають і відмикають літо. За вікном ще віхоли, але все частіше крізь зимові витинанки ми ловимо на своєму обличчі «сонячного зайчика», усміхнене вітання з неба. Скоро на нашу українську землю принесуть жайворонки на крилах весну!

 

 

«Порівняння різних типів задач на рух»

16.02.2022 року учні 4-В класу на уроці математики працювали  над темою «Порівняння різних типів задач на рух». Вчитель Верескун Н.М. формувала математичні компетентності через пізнавальну діяльность, інтерес  учнів  до предмету, самооцінку. Найбільший інтерес викликали в учнів цікаві логічні завдання, рольові ігри, узяті з навколишнього життя, пов’язані зі знайомими речами. Для формування позитивної мотивації вчитель використала  заохочення, похвалу, переживання ситуації успіху.

 

«Числівник як самостійна частина мови»

15.02.2022 року в 4 – Б класі вчитель Задорожна Ж.М. провела відкритий урок української мови «Числівник як самостійна частина мови». Різні форми роботи сприяли тому, що здобувачі освіти шукали зв’язки між новими та вже,  отриманими знаннями, мали змогу зробити «відкриття», формувати свої власні ідеї та думки. Увесь  урок панувала дружня робоча атмосфера. Діти не тільки з захопленням брали участь у роботі, але й показували реальні знання та прагнення до навчання. Даний  урок був ефективним та результативним