День Європи

З метою ознайомлення здобувачів освіти з країнами Європи, їх особливостями, досягненнями, традиціями в закладі були проведені заходи, спрямовані на розширення знань учнів з цієї теми.

Восьмикласники долучилися до просвітницького заходу Освітнього центру Верховної Ради України.

Декада професійної спільноти вчителів фізичної культури та Захисту України

Згідно з планом роботи закладу, з метою виховання в здобувачів освіти ціннісної орієнтації на здоровий спосіб життя, покращення здоров’я, придбання необхідних знань в області фізичної культури і спорту, залучення школярів до систематичних занять фізичною культурою і спортом, виховання взаємодопомоги, дисциплінованості, сміливості, наполегливості, завзятості, витримки, спортивного азарту, взаємовиручки і підтримки з 08.04.2024 по 19.04.2024 року була проведена декада професійної спільноти вчителів фізичної  культури та Захисту України.

Заходи декади були спрямовані на:

– залучення  здобувачів освіти до занять різними видами спорту;

– виявлення кращих спортсменів школи;

– проведення оздоровчих заходів, націлених на зміцнення організму дітей.

Для виховання  в здобувачів освіти позитивного ставлення  до уроків фізичної культури, систематичних занять спортом, фізичного вдосконалення були проведені спортивні заходи і змагання.

Відкриття декади почалося з перегляду презентації «Олімпійські чемпіони Сумщини» та спортивних естафет Cool Games для  школярів 5-6 класів. Під час декади здобувачі освіти 1-4 класів брали участь  у спортивних веселих перервах, конкурсі на кращу ранкову зарядку «Я здоров’я бережу»,  рухливих іграх «Карась і щука», «Коти-на-горошці», «Це про мене».

Учителі фізичної культури провели із здобувачами освіти 5-11 класів спортивні естафети з елементами бігу та стрибків, змагання з різних видів спорту, а саме: турнір із шашок «Чемпіон класу», спортивні змагання з волейболу, футболу, доджболу, алтимат фрізбі, змагання зі спортивних ігор «Спорт для всіх». Відповідно до плану декади педагоги провели відкриті уроки, на яких формували предметні та ключові  компетентності.

Отже, усі заплановані заходи на період декади були проведені. Усі учасники отримали позитивний заряд енергії. Декада з фізичної культури стала для кожного здобувача освіти ще одним кроком до безпечного та здорового способу життя.