До уваги учасників освітнього процесу!!!

У зв’язку із погіршенням епідемічної ситуації та зростанням захворюваності на COVID -19, відповідно до рішення позачергового засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ( протокол №14 від 28.10.2021) з 29 жовтня по 7 листопада 2021 року освітній процес у закладі освіти для учнів 1-11 класів буде здійснюватися із застосуванням дистанційних технологій навчання на платформі Teams.

Міжнародний день анімації

28 жовтня в усьому світі відзначається Міжнародний день анімації. Це свято засноване з ініціативи французького відділення Міжнародної асоціації анімаційного кіно у 2002 р. на честь 110-річчя публічного представлення першої анімаційної технології. У цей день аніматори влаштовують публічні перегляди. Сеанси мультфільмів одночасно проходять у багатьох країнах. Такі сеанси перегляду мультфільмів пройшли і в нашій школі для учнів початкових класів. Зокрема, школярі 3-А класу ознайомилися з історією створення та розвитку анімації, дізналися хто допомагає малюнкам “оживати” та які технічні пристрої використовують для створення мультиків, пригадали героїв улюблених мультфільмів,  а також переглянули цікаві мультики.

Життя – найвища цінність!

    26 жовтня класний керівник 7-Б класу Шудрик Н.І. провела виховну онлайн годину на тему «Життя – найвища цінність». Наталія Іванівна глибше ознайомила учнів з поняттям « життя», « цінність»; допомогла з’ясувати такі питання: для чого людина живе на Землі, що зробити для того, щоб життя було гарним; виявити причини життєвих негараздів та шляхи їх усунення; вчила вихованців аналізувати свої вчинки, вчинки оточуючих.

    Життя людини неповторне і звичайне, радісне і смутне, повне переживань. Людей – мільйони, усі вони неповторні й несхожі. Вони, як зірки на небі, що горять незвичайним світлом. їхнє життя гірке, як полин, і солодке, як мед. Життя кожного – це дорога, якою тільки йому призначено пройти. І якою буде ця дорога залежить  від самої людини.

       Пам’ятайте! Життя — це дар, великий дар. Цінуйте його.

Увага! Важлива інформація

У зв’язку з епідеміологічною ситуацією, що склалася в Україні, з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби СОVID-19, а також з тим, що на території Сумської області з 00 год. 00 хв. 23 жовтня 2021 року встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки освітній процес з 25 жовтня 2021 року для учнів 5-11 класів буде організовано в дистанційному режимі, згідно з розкладом та у відповідності до календарно-тематичного планування вчителів. Заклад організовуватиме навчання з використанням електронного сервісу Teams електронної платформи Microsoft Office 365, яка дає можливості як для проведення конференцій, спілкування офлайн, так і для здійснення контролю знань. Учні 1-4 класів навчатимуться за очною формою навчання.

Команда ЗОШ №3 – переможець міської Гімназіади з легкоатлетичного чотириборства

12-13 жовтня на стадіоні Охтирської ЗОШ №2 відбулися змагання міської Гімназіади з легкоатлетичного чотириборства. Дівчата та юнаки 2009-2011 років народження змагалися в бігу на 60 м, стрибках у довжину, метанні м’яча, в бігові на 500 м (дівчата) та 800 м (хлопці). В напруженій боротьбі серед ЗОШ І-ІІІ ступенів збірна ЗОШ №3 виборола перемогу в командному заліку, друге місце зайняла команда ЗОШ №1, третє місце за юними легкоатлетами ЗОШ №2.

В особистому заліку серед юнаків учень 7-Б класу Олександр КОРНІЄНКО посів друге місце.

Вітаємо юних спортсменів та їх вчителів з успішним виступом!

Вшановуємо Героїв України

    З метою національно – патріотичного виховання дітей та учнівської молоді, вшанування воїнів різних історичних епох у закладі були організовані різноманітні заходи, приурочені Дню захисників і захисниць України та Дню козацатва. В 3 – Г класі відбувся цікавий і пізнавальний виховний захід « Жили собі запорожці та й на Запоріжжі». Учні поринули у цікавий світ українського козацтва: проявили не тільки витривалість, силу, розум, а й пройшли випробовування гопаком та плетінням дівочої коси.

#ВшановуємоГероївУкраїни

«Краєзнавство в шкільній бібліотеці…»

     У рамках проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек «Краєзнавство в шкільній бібліотеці: нові традиції та цінності» у шкільній книгозбірні до уваги читачів представлено ряд інформаційних та тематичних книжкових виставок краєзнавчого спрямування: «Мій край – частина України», «Іван Багряний – поет і митець», «Літературна палітра рідного краю», «Непізнана історія мого краю», Охтирщино свята, вишневий краю…». З метою виховання поваги до книги, формування національної свідомості, вивчення культурної спадщини краю з учнями 4-В класу були проведені краєзнавчі читання «Дитячі письменники Сумщини». Учні мали змогу познайомитися з літераторами, які жили, творили та прославляли рідний край від ХІХ століття до сьогодення. Під час зустрічі в бібліотеці  декламувалися вірші Я.Щоголева, О.Олеся, Д.Білоуса; звучали пісні на слова П.Воронька.

Година спілкування “Покрию й обережу людей моїх”

      Напередодні 14 жовтня -у цей день українці відзначають аж три свята: День українського козацтва, Свято Покрови та День захисника України – учні 8-А класу провели годину спілкування ” Покрию й обережу людей моїх”. З відеоролика діти дізналися, як Свято Покрови пов’язане з історією нашої землі. Учні здійснили віртуальну мандрівку в минуле, коли отаман Сірко здобував блискавичні перемоги над ворогами. Діти взяли активну участь у вікторині -змаганні “Що ти знаєш про козаків”.

«Скромність прикрашає людину»

   Щодня, щохвилини ми вступаємо в побутові, ділові, емоційні стосунки з іншими людьми. Важливо визначити, які людські якості необхідно розвивати в собі в наш стрімкий час, і чи є місце скромності в арсеналі якостей сучасних дітей. Саме з цією  метою 5 жовтня 2021 року відбулася година спілкування «Скромність прикрашає людину» у 3-В класі (вчитель Шейко І.М.). Під час заходу діти жваво обговорювали поняття добра, познайомилися з творами В.Сухомлинського, аналізували свої вчинки.

   Скромність була і буде і вона не залежить від часу. То ж кожен із нас повинен розвивати в собі цю рису.

II Міжнародний урок доброти

З 4 по 6 жовтня в Україні проходили наймасовіші уроки доброти, присвячені Всесвітньому дню тварин. Його проводить Благодійний Фонд «Щаслива лапа» за підтримки Міністерства освіти та науки України. Їхня мета – виховати у дітей гуманне та відповідальне ставлення до тварин. До акції, яку проводить благодійний фонд «Щаслива лапа», вже традиційно долучилася і наша школа. 4-6 жовтня у 1-11 класах було проведено Міжнародний урок доброти «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин». Здобувачі освіти з любов’ю розповідали про своїх домашніх улюбленців, а також як вони підтримують бездомних пухнастих друзів. Такі заходи дарують дітям гарний настрій та виховують відповідальне і турботливе ставлення до тварин, вчать допомагати і любити чотирилапих.

Переглянути фото можна за посиланням https://photos.app.goo.gl/CMEezhhBnsBbWeeN7