«Подорож до країни дорожніх знаків»

24 вересня 2021 року у рамках Всеукраїнського місячника профілактики дорожнього руху «Увага! Діти – на дорозі!» у 3-А класі було проведено заняття «Подорож  до країни дорожніх знаків». Учні повторили правила вуличного руху, допомогли Незнайкові знайти безпечний шлях до школи, відгадували  загадки та виконували  в групах тестові завдання, щоб закріпити отримані знання. 

«Хай буде мир на всій землі»

Традиційно 21 вересня в Україні та в усьому світі  відзначають Міжнародний день миру. Це свято покликане змусити кожного не тільки задуматись, але й зробити що-небудь дієве заради спокою на Землі. Адже найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть дружно та спокійно, земля не здригається від страшних вибухів, не ллються сльози горя та втрат.  Мир – це щоденна праця кожного громадянина задля вдосконалення, розвитку і спокою в країні. З метою формування глибокого розуміння питань, пов’язаних із миром, розширення знань учнів про важливість миру на землі, виховання гуманізму, патріотизму, любові до свого народу, поваги до людей різних національностей Задорожна Ж.М. провела для учнів 4 – Б класу годину спілкування «Хай буде мир на всій землі». Нехай мир супроводжує всіх у всьому. Бережіть себе і близьких. МИ ЗА МИР У ВСЬОМУ СВІТІ! В КРАЇНІ, В СІМ’Ї, В ШКОЛІ!

Інформаційне заняття «Булінг. Як розпізнати та що робити»

Метою інформаційного заняття «Булінг. Як розпізнати та що робити» у 10-А класі було формувати нетерпимість до проявів агресії; розвивати співчутливе ставлення до жертв насилля;  розвити навички надання і отримання допомоги. Наприкінці заняття учні змогли пояснити, що таке булінг, розпізнати прояви булінгу і дружні піддражнювання; розробляти стратегії подолання булінгу. Під час заняття учні   аналізували ситуації, в групах виконували різні вправи.  

Булінг: що потрібно знати і як діяти

  Охтирська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3 Охтирської міської ради долучилася до Всеукраїнського тижня протидії булінгу. Учні закріпили на практиці знання як вирішувати конфліктні ситуації конструктивним шляхом. Обговорили поняття булінгу, його види та прояви, а головне – що потрібно робити якщо ти став жертвою або спостерігачем булінгу.

 

“Ми проти булінгу”

З метою попередження булінгу серед здобувачів освіти, класний керівник Заєць Л. І. в 9-А класі провела годину спілкування “Ми проти булінгу”. Учні поділилися інформацією про причини та наслідки булінгу та переглянули відео “Протидія булінгу у дитячому колективі”.

Година спілкування “Ми за мир”

20 вересня класним керівником 4-А класу Крощенко О.М. для учнів було проведено годину спілкування « Ми за мир». Четвертокласники переглянули відеофільм про історію започаткування свята; складали прислів’я з розсипаних слів про мир; прослухали та обговорили біблійну легенду про голуба; декламували вірші;  виготовили паперових голубів із побажаннями миру та злагоди.

“Кібербулінг та засоби його подолання”

20 вересня  2021 року класний керівник 9-Б класу Яковенко О.І. провела інформаційну хвилинку на тему «Кібербулінг та засоби його подолання». Спочатку разом переглянули відео «Стоп. Небезпека.», ознайомилися з ознаками та формами прояву кібербулінгу, проаналізували основні причини та види його. А вправа «Візьми роль на себе» надала можливість відчути емоційні переживання , які виникають у жертв булінгу та виховувати почуття емпатії.

До Міжнародного дня миру

    Мир у рідній Україні – це найзаповітніше бажання всіх українців, котре вони висловлюють вголос, як ніколи раніше. До відзначення цього свята щороку долучається і наша школа. Учні 4-В класу приєдналися до Міжнародного дня миру,  виготовили паперових голубів із побажаннями миру та злагоди  аби показати наскільки важливими є мир, свобода і добро. В класі було  проведено урок миру «Мир на планеті – щастя всім дітям». 

    Це свято покликане змусити кожного не тільки задуматись, але й зробити що-небудь дієве заради спокою на Землі. Адже найбільше у світі щастя -це мир.

Благодійна акція “Серце до серця»

По всій Україні стартувала Всеукраїнська благодійна акція “Серце до серця», яка цього року проходить під гаслом «Здорові немовлята!». Учні, батьки, педагоги нашого закладу не були байдужими та долучилися до акції. Кошти збираються з метою придбання неотологічного медичного обладнання у дитячі лікарні України.

Місячник “Увага! Діти на дорозі!”

З 2 вересня у закладі традиційно стартував місячник “Увага! Діти на дорозі!”, мета якого – виховання культури поведінки школярів на дорозі, формування почуття відповідальності за своє життя та здоров’я, а також життя та здоров’я інших учасників дорожнього руху. Щоб нагадати дітям правила дорожнього руху, в школі розпочала роботу виставка малюнків “Наш друг – дорожній рух”. Відбудуться покази мультфільмів “Азбука дорожньої безпеки”, інформаційні хвилинки “Знання дорожнього руху – безпека вашого життя”.