Урочисте вручення свідоцтв учням 9-го класу

12 червня о 15 годині в нашій школі відбулося урочисте вручення свідоцтв учням 9-х класів. Директор школи Тетяна Михайлівна привітала учнів зі святом і з отриманням першого документу про освіту, побажала їм бути цілеспрямованими, працьовитими, завзятими, бо тільки ці якості допоможуть долати всі труднощі і знайти себе в житті, стати тим, ким мрієш. Дев’ятикласники подарували всім присутнім у залі чудові пісні, хореографічні композиції та веселі мініатюри.
9-й клас – це перехрестя. Хтось сміливо зробить крок за поріг школи і продовжить освіту в училищі, технікумі, коледжі… А хтось залишиться в школі та продовжить навчання в 10-му класі. Але це вже буде зовсім інша історія…

     

День захисту тварин

 13.06.2018 року  у таборі «Сонячна країна» було проведено День захисту тварин. Діти провели вікторину «Я у світі не один, що я знаю про тварин», змагання знавців фауни «Тварини, занесені до Червоної книги» та переглянули відеоролик про те, як захищають тварин у різних країнах», а  представники загону «Дружба» підготували цікавий виступ і звернулися до глядачів з проханням : «У свій дім заберіть безпритульну, нещасну  тваринку, вона подарує вам безліч щасливих хвилин!»

 

Розважальний захід «Туристичними стежинами»

11 червня 2018р. в таборі  відпочинку «Сонячна країна» під гаслом  «Подорож цікава, коли разом» проходив спортивно-розважальний захід «Туристичними стежинами». Повторивши правила безпечного пересування по дорозі, діти вирушили до мальовничої галявини, де відбувся захід. Всі учасники поділилися на три команди: «Екологи», «Ботаніки», «Краєзнавці». Кожна команда отримала лист-путівку з завданнями пройти всі три туристичні стежини та відповісти на запитання природничого квесту. Гарно відпочивши, діти зібралися всім табором та підвели підсумки: яка команда найкмітливіша, найспортивніша, найвитриваліша. А туристи з 3-Б класу підготували вікторину «Лікарські рослини». Діти загадували загадки про рослини, що лікують людей. Голубенко Софія розповіла вірш «Земля-скарбниця здоров`я» Позмагалися діти у знанні правил бережливого відношення до матінки природи. Продовженням свята стало відвідування розважальної  програми в центрі дозвілля «Кнєжа».

    

“Міс сонячна країна”

 Жіноча врода здатна розтопити кригу в людських серцях, зробити їх більш добрими і чуйними, допомогти забути про будні, постійні проблеми і перенестися в якийсь інший світ, який буде дарувати тільки усмішку і любов.      8 червня  Юлія Володимирівна Бугай провела   виховну годину  «Міс «Сонячна країна».  Шість  дівчаток  змагалися між собою, щоб серед усіх обрати лише одну: найкрасивішу, найніжнішу та найелегантнішу. Компетентне журі оцінювало не лише зовнішність, а й розум та моральні якості дівчат, вміння себе подати. Безперечно, кожна візитівка була не схожою ні на одну іншу. Складнішим став інтелектуальний конкурс, де потрібно було дати відповідь на підступні питання, але всі впорались із завданням. Усю свою креативність та вміння працювати з різними підручними матеріалами учасницці проявили в конкурсі “Букет з любов’ю”, де кожна представила створену  власноруч квіткову композицію. Титул «Міс «Сонячна країна» – та омріяну корону у нелегкій боротьбі здобула  Діана Нягусева, учениця 2-А  класу, віце-міс стала Соловей Єлизавета, учениця  1 – Б класу. Влада Рябенька  здобула  іншу, не менш важливу нагороду – Міс Глядацьких симпатій. Інші дівчата теж стали кращими у своїх номінаціях: Міс Творчість – Владлена Вітрук (1 -А клас), Міс Ніжність – Дарія Шрамко (3 – Б клас), Міс Оригінальністьь – Марія Тваурі (4-А клас). Після виховної  години  «Міс «Сонячна країна» відбувся звітний концерт танцювального колективу «Дебют» під керівництвом Ніконенко Ольги Миколаївни.

       

День безпеки

07 червня 2018р. в таборі  відпочинку з денним перебуванням «Сонячна країна» Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 проходив День безпеки. Цього дня відбулося ряд заходів, мета яких –   привернути увагу дітей до безпеки життєдіяльності, попередити і вберегти їх від небезпеки, розвивати та поглиблювати знання учнів з основ безпеки життєдіяльності, виховувати почуття відповідальності за власне життя та життя товаришів. Вихователь загону «Світлячки» Задорожна Жанна Миколаївна провела з дітьми табору квест «Знай правила дорожнього руху» та організувала виставку дитячих малюнків «Твоя безпека в твоїх руках». Під час екскурсії до пожежної частини фахівці служби порятунку «101» ознайомили присутніх із особливостями роботи пожежно-рятувального підрозділу. Рятувальники продемонстрували пожежний автомобіль, спеціальне обладнання та технічне спорядження вогнеборців, розповіли про їх призначення та тактико-технічні характеристики. Крім того, продемонстрували окремі елементи аварійно-рятувального обладнання у дії. День безпеки життєдіяльності  під гаслом «Про безпеку свою дбай, життя своє оберігай» пройшов незвично, змістовно і цікаво.

  

День юних патріотів

06 червня 2018 року у таборі відпочинку «Сонячна країна» Охтирської загальноосвітньої школи I- III ступенів №3 проходив День юних патріотів. Як відомо людина нерозривно пов’язана з минулим свого народу, його історією і в цей день учні перегорнули одну із сторінок нашого славного минулого. Вихователь загону «Дзвіночки» Крощенко О.М. провела з школярами патріотичну гру-вікторину «Я люблю Україну». На різних віртуальних зупинках школярі виконували цікаві пізнавальні завдання про Україну, поглиблювали свої знання з усної народної творчості,згадували українські страви за описом,декламували вірші про рідний край, розширювали кругозір про видатних Українців. Цього дня учні відвідали художню школу, де ознайомилися з репродукціями картин про славних воїнів-козаків та дитячими малюкам на тему «Козацькому роду нема переводу».