Декада професійної спільноти вчителів естетичної та технологічної освітньої галузі

З 15 по 26 січня 2024 року в нашій школі відбулася декада професійної спільноти вчителів естетичної та технологічної освітньої галузі, яка стала захопливою та незабутньою подією для всіх учасників навчального процесу. Педагоги ставили за мету не лише розширити знання учнів з предметів трудового навчання, образотворчого та музичного мистецтва, але й стимулювати їх творчість, розвивати практичні навички.

16 січня –  Всесвітній день британської рок-групи «Бітлз». На всіх шкільних перервах цього дня лунали музичні шедеври групи, а у фойє школи була виставлена експозиція з цікавою інформацією та фотознімками з життя знаменитих співаків.

Під час декади було організовано виставки творчих робіт: «Мистецтво сповнене любові», «У світі декоративно-ужиткового мистецтва», на яких були представлені найкращі та найкреативніші вироби учнів, виконані з використанням різноманітних технік. Також відбувся конкурс малюнків «Мистецький вернісаж».

У ході декади для учнів були проведені майстер-класи з виготовлення оберегів: ляльок-мотанок із білої тканини та ниток; сердечок з фетру, фанери та оргскла і янголів, оздоблених бісером та нитками. Відбувся музичний виховний захід «Нам музика дарує крила й загартовує серця». Були проведені вебквест «Техніка безпеки під час уроків технологій» та квест «Охайне житло». Учителі дали показові уроки з використанням інноваційних технологій, різноманітних форм і методів навчання.

Декада професійної спільноти вчителів естетичної та технологічної освітньої галузі стала важливим етапом у розвитку креативних навичок учнів. Вона сприяла формуванню та розвитку творчого потенціалу, виявленню та розвитку талантів учнів у різних сферах мистецтва, створила сприятливі умови для розвитку культурного середовища в школі.