Декада історії та правознавства

На виконання річного плану роботи Охтирської ЗОШ І-ІІІ ступенів  №3 на 2023/2024 н. р. у період з 04.12.  по  15.12.2023 року в Охтирській загальноосвітній  школі  І-ІІІ ступенів №3 проходила декада  історії та правознавства. Девізом декади став вислів Цицерона: «Історія – це свідок часу, учителька життя». Метою декади було  поглиблення знань учнів з історії,  правознавства, громадянської освіти.

Учителі професійної спільноти громадянської та історичної освітньої галузі провели відкриті уроки на високому методичному рівні, з використанням різноманітних форм і методів навчання.

Крім відкритих уроків, за час декади було проведено багато цікавих позакласних заходів.  Учні  5- 6 долучилися до конкурсу малюнків «Моя Україна».

У рубриці «Веселі перерви» учні створювали кросворди, ребуси, головоломки, хмаринки слів. Свої роботи діти представляли під час уроків.

Здобувачів освіти старших класів долучили до перегляду історичних фільмів «Щедрик», «Памфір», «Довбуш», «Поводир», «Хайтарма», «Кіборги» та  мультфільмів на історичну тематику «Українська анімація «Історія України — повна і безкомпромісна, без прикрас і попси»». Також старшокласники долучилися до акції, ініційованої Українським інститутом національної пам’яті «Пам’ятай про жертв Голодомору. Підтримуй тих, хто бореться за Україну».

Конкурс мемів, присвячений Дню Збройних Сил України, було проведено серед 10 класів. Шестикласників зацікавив вебквест «Назад у палеоліт».

Інтелектуальна гра «Як козаки із західноєвропейцями в інтелектуальну історичну гру грали» була проведена учителем Соболєвим І. В. зі здобувачами освіти 8 класів. Змагалися команди «Курінь» і «Колумб».

Здобувачі освіти 9 класів стали учасниками історичної гри «Маска» (впізнай історичну особистість), яку провів учитель Соболєв І. В. У ході гри учням необхідно було якнайшвидше впізнати історичну особу.