Засідання педагогічної спільноти вчителів початкових класів

1 листопада 2023 року в Охтирській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №3 Охтирської міської ради відбулося засідання педагогічної спільноти вчителів початкових класів з теми «Освітні методики і технології компетентнісного навчання відповідно до освітньої програми закладу освіти».

Про здоров’язбереження як ресурс підвищення ефективності уроку розповіла вчитель Валентина Сліпець, зупинившись на законодавчих вимогах щодо збереження життя і здоров’я дітей під час освітнього процесу.

Учитель Алла Руденко залучила педагогів до участі в інтерактивній грі «Сучасний урок». Кожен учитель мав змогу продемонструвати поєднання різних видів діяльності дітей  на уроці (комунікативну, дослідницьку, проєктну, ігрову, навчальну), обравши ключові слова зі скриньки.

Секретами проєктувальної компетентності поділилася Ганна Хоменко, відмітивши важливість організації освітніх осередків для ефективного розв’язання різних освітніх завдань.

Керівник професійної спільноти Наталія Ягодзинська розповіла про доцільність застосування портфоліо як своєрідного капіталу, що є основою професійного зростання та підвищення кваліфікації вчителя.

Учасники професійної спільноти вкотре переконалися, що професійні зустрічі створюють дискусійне середовище для обміну ідеями та вироблення окремих позицій та сприяють удосконаленню освітнього процесу.