По – справжньому великі ті, чиє серце б’ється для всіх

         Дзвоника срібні переливи, усміхнені дитячі обличчя, допитливі й розумні оченята, шкільний дзвінок, тривала відпустка влітку, а ще важкі трудові будні. Так, усе це про професію вчителя! Професію, яка не лише приносить задоволення від спілкування з дітьми, а й забирає багато часу, який можна було б приділити своїй родині, потребує багато сил, здоров’я та постійної роботи над собою.   

     Справді, повноцінне життя неможливе без самореалізації. Адже щастя – займатися тим, що ти вмієш робити найкраще, тим, що тебе окрилює й приносить задоволення. Нові знання, професійні конкурси та змагання не завжди завершуються перемогою, але вони шліфують нас як особистість, як професіонала, як вчителя.

        Таким конкурсом став для вчителя біології Охтирської загальноосвітньої школи І–ІІІ ст. № 3 Наталії ПОГОРЄЛОВОЇ Всеукраїнський конкурс «Учитель року-2022» , який тривав у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії майже рік!

       Здобувши перемогу в першому турі конкурсу, Наталія Володимирівна мала право представляти Сумську область у другому турі на всеукраїнському рівні у номінації «Біологія».

      Другий тур конкурсу відбувався дистанційно з 15.11.2022 р по 24 11.2022 р. на базі інституту модернізації змісту освіти за сприяння Міністерства освіти і науки України. Конкурс відбувався у два етапи. На першому (відбірковому етапі) конкурсанти змагалися в таких випробуваннях, як: «Методичний практикум», «Майстер-клас» та «Тестування». За рішенням фахового журі Наталія Погорєлова стала однією з 12 фіналістів, які змагалися у випробуваннях «Практична робота» та «Урок».

     Незважаючи на складну ситуацію в країні, пов’язану з дефіцитом електроенергії та обстрілами території країни, учителю вдалося гідно представити нашу область у другому турі конкурсу.

     За підсумками другого туру ПОГОРЄЛОВА Н. В. стала фіналісткою, увійшовши до дванадцятки кращих вчителів біології України.

     Нехай покликання вчителя дозволяє реалізовувати всі плани та ідеї, нехай Ваше серце буде наповнене відрадою та гордістю за свою працю й досягнення.