Декада початкових класів «Мелодії весни»

З метою формування в учнів початкових класів інтересу до освітньої діяльностів умовах упровадження вимог Концепції «Нової української школи»та Державного стандарту початкової загальної освіти, поглибленню їх умінь та навичок з предметів, формування ключових компетентностей, стимулювання до активної пізнавальної діяльності, упровадження в освітній процес педагогічного досвіду та інноваційних технологій навчання, з 05 квітня по 16 квітня у школі проводилася Декада початкових класів «Мелодії весни». Вона була присвячена Королеві всіх наук – математиці, адже 2020-2021 навчальний  рік в Україні проголошено Роком математики. Проведення року під такою егідою повинно привернути увагу всього суспільства до розвитку математичної грамотності не лише учнів школи, а й усіх громадян країни. У рамках декади проведено майстер-класи:

« Кластер – метод критичного мислення на уроках в початкових класах» ( учитель Колодяжна Л.А.);

« Технологія шестикутного навчання» (учитель Михайлова М.І.);

«Інжиніринг – використання LEGO для моделювання та демонстрації у вирішенні різноманітних задач» (  учитель Руденко А.І.)

Учителі Сліпець В.І., Крощенко О.М., Верескун Н.М., Демченко Т.В. продемонстрували компетентність щодо проведення інтегрованих уроків з використанням у своїй роботі нових методів, форм та прийомів роботи, ІКТ та впровадження інноваційних  освітніх технологій. Поділилися досвідом роботи щодо організації навчальної діяльності учнів       в умовах інтеграції, раціонального поєднання різних видів діяльності із різними способами навчальної взаємодії (колективної, парної, групової, індивідуальної) з урахуванням вікових особливостей молодших школярів та специфіки навчальних предметів, зміст яких інтегрується. Щоб зацікавленість учнів до вивчення математики зберігалася, систематично проводяться ігри на уроках математики та в позаурочний час. Протягом декади були проведені позакласні заходи: виставка–конкурс аплікацій «Геометрія навколо тебе» (Руденко А.І.,), чарівний калейдоскоп  «Математична веселка»( Хоменко Г.П.),квест-гра «Пригоди в країні математики»( Колесникова Н.О., Шейко І.М.),конкурс дитячих математичних ребусів і анаграм ( Абрамова О.М.), гра-подорож « У країні Геометрії» ( Сліпець В.І.),інтерактивна гра « Сходинки до математичного Олімпу» ( Демченко Т.В.), конкурс моделювання з LEGO ( Задорожна Ж.М.), інтелектуальна гра « Математика в моєму житті» ( Ягодзинська Н.Ю.). Усі вчителі творчо й відповідально підійшли  до підготовки й проведення заходів у рамках декади, які  охоплювали різні види діяльності учнів, були цікавими, корисними і сприяли інтелектуальному та творчому розвитку дитини.