Організація освітнього процесу в умовах посилення карантинних обмежень

   У зв’язку з епідеміологічною ситуацією, що склалася в Україні, з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби СОVID-19,  з 8 по 24 січня 2021 року оголошено відповідно до  постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»,  посилення карантинних обмежень, зокрема заборонено відвідування навчальних закладів, крім закладів дошкільної освіти.

   Освітній процес з 11 до 24 січня 2021 року буде організовано в дистанційному режимі,  згідно з розкладом та у відповідності до календарно-тематичного планування вчителів. Заклад організовуватиме навчання з використанням електронного сервісу Teams електронної платформи Microsoft Office 365, яка дає можливості як для проведення конференцій, спілкування офлайн, так і для здійснення контролю знань. Група закладу освіти в цьому сервісі є закритою. Учителями створені команди по предметах на кожен клас. Учні  в Office 365 мають персональний пароль. Якщо пароль загублений, батькам (особам, які їх замінюють) необхідно звернутися до класного керівника. Усім учням буде забезпечено доступ до навчальних матеріалів та завдань шляхом використання різних засобів обміну інформацією. Учитель має забезпечувати синхронну та асинхронну взаємодію учнів під час занять. Для оцінювання рівня опанування учнями навчального матеріалу вчителі будуть використовувати тести з автоматичною перевіркою на платформах Classtime, Google Classroom, «На урок», «Всеосвіта», онлайн-сервіс OnlineTestPad та інші.

     Педагогічні працівники та учні можуть використати для дистанційного та змішаного навчання платформу «Всеукраїнська школа онлайн», яка розроблена Міністерством освіти і науки України спільно з Українським інститутом розвитку освіти та Міністерством цифрової трансформації України для учнів 5-11 класів. В умовах дистанційного навчання  педагогічні працівники можуть застосовувати два режими проведення уроку — онлайн і офлайн, у зв’язку із набранням чинності нового Санітарного регламенту для закладів освіти, яким обмежений час використання гаджетів упродовж одного уроку. В синхронному режимі вчитель та учні можуть одночасно перебувати в електронному освітньому середовищі або спілкуються за допомогою онлайн засобів.