Школа педагогічного досвіду «Секрети майстерності»

Школа педагогічного досвіду «Секрети майстерності» провела методичний фестиваль на тему «Сучасні інноваційні  інтерактивні методи дистанційного навчання в умовах карантину». Педагоги  ШПД  обмінялися досвідом використання  сучасних інтерактивних методів  в умовах дистанційного навчання, а зокрема   залучення учнів до взаємодії з учителем. Мета вчителя  – зробити навчання якісним, цікавим, доступним для дітей. Широкі можливості для цього дає LearningApps.org. Про  сервіс  розповіла  Малєжик І.М., учитель української мови та літератури. Призначений для підтримки процесів навчання з різних предметів за допомогою невеликих інтерактивних модулів, які можуть використовуватися як навчальні ресурси або для самостійної роботи, або  як індивідуальні вправи для учнів.

Пилипенко Н.В., учитель біології, поділилася досвідом  використання  онлайн-сервісу  Mentimeter.com – безкоштовного, простого , призначеного для опитування й голосування в режимі реального часу. Зазначила, що можна брати  готовий шаблон чи створити власну презентацію – інтерактивну дошку з питаннями . Після формулювання питання автоматично генерується код, який надається учасникам. Учні мають можливість спостерігати за надходженням відповідей  , які візуалізуються на екрані у вигляді графіків, діаграм, хмар тегів.

Криницька І.І., учитель української мови та літератури, розповіла про навчальну платформу «Kahoot!», за допомогою якої можна проводити інтерактивні заняття та перевірку знань учнів за допомогою онлайн-тестування. Онлайн-сервіс дає змогу створювати інтерактивні навчальні ігри: вікторини, обговорення, опитування.