#ЧитайРазомЗнами.

23 квітня відзначається Всесвітній день книги й авторського права. Генеральна конференція ЮНЕСКО у 1995 обрала цю дату з огляду на її символічність для світової літератури, адже саме цього дня померли Сервантес, Шекспір і де ля Вега, народилися Моріс Дрюон і Володимир Набоков. Сама традиція святкування Дня книги народилася у Каталонії, де на День Святого Георга прийнято дарувати книжку близьким, а у книгарнях — вручати троянду за кожну куплену книжку. Святкування Всесвітнього дня книги та авторського права має на меті привернути увагу публіки до книги як джерела отримання знань та засобу комунікації, підкреслити особливого значення ролі книг і авторського права в розвитку культури.

Традиційно в цей день у багатьох країнах світу проводяться виставки, громадські читання, конференції, присвячені проблемам захисту інтелектуальної власності та книговидання, в усьому світі цього дня купують, дарують, читають книжки.

Лідери

учнівського самоврядування «Нове покоління» закликають усіх читати і подають добрий приклад та пропонують усім долучитися до нашого шкільного челенджу #ЧитайРазомЗнами.