Семінар «Використання ресурсів сучасного навчально-методичного комплексу для створення позитивної мотивації при вивченні фізики та астрономії»

 30  жовтня  учителями Охтирської ЗОШ І- ІІІ ступенів №3 Чельмак Л. А. та Місейко Т. Г. проведено виїзний  семінар на тему «Використання ресурсів сучасного навчально-методичного комплексу для створення позитивної мотивації при вивченні фізики та астрономії». Учасники заходу відвідали  «Ландауцентр» – музей інтерактивної науки та наукових відкриттів Харківського університету імені В. Н. Каразіна. Учителі мали можливість побувати у кімнаті високих енергій, проекспериментувати зі світлом і кольором, побачити сучасний лазерний скальпель. За словами відвідувачів:  «Ландауцентр» -це місце , де навчання перетворюється на задоволення, а процес пізнання стає сенсом життя». Учасники семінару також взяли участь у програмі « Від Землі до Всесвіту», яка проводилася у головній зоряній залі  планетарію міста Харків. Спеціальні проектори створювали ефекти сходу, заходу Сонця, а відвідувачі  мали можливість знаходити сузір‘я на нічному небі, милуватися Полярним сяйвом, зорепадом, побувати на поверхні Місяця.

У ході семінару  учителі  підвищили свій науково-теоретичний рівень, обмінялися досвідом з питань використання діяльнісного підходу у викладанні фізики та астрономії.