Фестиваль обдарованості Мрія – Fest

Фотозвіт

На базі Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 Охтирської міської ради Сумської області 26 вересня 2018 року пройшов семінар учителів Сумської області на тему «Компетентісний підхід до роботи з  обдарованою учнівською молоддю в закладах загальної середньої освіти». Заклад презентував роботу над  довготривалим проектом «Обдарована дитина» у формі фестивалю обдарованості Мріяfest під девізом «Мрій! Дій! Досягай!». Педагогічні працівники мали змогу відвідати шість зон: спілкування, творчості, інтелектуальну, академічну, рухову, художньої діяльності та взяти  участь у їх роботі.

          Зону спілкування представили соціальний педагог Скорик Н.О. та практичний психолог Гончар Я.С. Вони провели  релаксаційний тренінг «Визначення життєвих цінностей» з метою знайомства  учасників семінару, встановлення позитивного психологічного клімату, нейтралізації емоційної напруги, створення позитивної мотивації та зацікавленості у взаємодії під час участі в запланованих заходах.

       Учителі третіх класів Руденко Алла Іванівна та Сліпець Валентина Іванівна в зоні творчості показали фрагмент спільного засідання природничого гуртка «Розумники і розумниці». Класоводи поділилися досвідом підготовки школярів до Міжнародного природничого  конкурсу «Колосок». Учні узагальнили знання з теми «Життя лісу» шляхом створення інтерактивної тематичної теки (лепбука). Діти поглибили знання про їстівні та отруйні гриби рідного краю, розвивали уміння працювати самостійно та в групі, робили висновки на основі набутих знань.

      Сухомлин Н.М., педагогом-організатором, з  учнями старших класів і командою учасників семінару в інтелектуальній зоні для поглиблення та закріплення знань  з предметів природничого циклу було проведено інтелект-шоу «Ігри розуму». Підготовлена презентація, музичні запитання допомогли виявити рівень знань із природничих дисциплін, уміння працювати в групі.

         Зону академічних досягнень представляла директор школи, учитель історії Ситнік Т.М., яка провела майстер – клас із підготовки учнів до участі у Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін. Практичний психолог Гончар Я.С. організувала  анкетування учасників семінару для виявлення своєї сфери обдарованості. Тетяна Михайлівна розповіла про створення трикутника партнерства «Учень – учитель – батьки» для розвитку обдарованої дитини, у центрі якого – Ткаченко Артем – призер ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з історії 2016-2017, 2017-2018 р.р., батьки Артема – Алла Олександрівна, учитель математики та Павло Григорович. Співпраця учителя Ситнік Т.М. із методистом ОМЦДЮТ-МАН Литовченко О. О., директором міського краєзнавчого музею Міщенко Л.В. сприяє розвитку дослідницько-пошукових навичок у дітей. Для ознайомлення із методичними прийомами підготовки учнів до участі у олімпіаді Ситнік Т.М. з учителями апробувала виконання завдань на тренування пам’яті, розвиток логічного мислення,  провела роботу з візуальними джерелами. Насамкінець педагоги склали настанови учню у підготовці до олімпіади, а Тетяна Михайлівна презентувала свій досвід роботи з даного питання.

        У руховій зоні з метою популяризації фізичної культури та спорту, залучення школярів до здорового способу життя, систематичних занять фізичною культурою та відвідування різних спортивних секцій учителі фізичної культури представили кращих спортсменів школи. Діти продемонстрували свої навички та вміння у видах спорту, якими вони займаються (акробатика, баскетбол, дзюдо, самбо, бокс).

          Зону художньої діяльності представила учитель образотворчого мистецтва Дейнего С.П. Разом з обдарованими учнями організувала інфомайстерню «Мукосолька» – виготовлення Котика-Муркотика із солоного тіста. Учасники навчилися виготовляти виріб своїми руками як подарунок для рідних, друзів із нетрадиційного за шкільною програмою солоного тіста. Сосєдко А.В., учитель музичного мистецтва та керівник гуртка вокального співу «Діамант», продемонструвала цікаві вокальні вправи для розвитку голосу, незвичні та ефектні вправи на розвиток почуття ритму під назвою «Стаканчики» та «Степ». Учні уміло відбивали кожну ритмічну долю, неперевершено танцюючи руками. Після цікавих практичних вправ відбувся міні-концерт, де учні продемонстрували свої вокальні та сценічні здібності.